maart

EUS SIGNEERT BIJ BOEKHANDEL LOVINK

zondag 1 maart 2020

In opdracht van het CPNB schreef Özcan Akyol dit jaar het Boekenweekessay 'Generaal zonder leger.' Hierin onderzoekt hij waarom de literatuur steeds meer genoegen moet nemen met een rol in de marge en vraagt hij zich af waar de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers toch gebleven zijn.

Locatie: Boekhandel Lovink
Datum: Vrijdag 13 maart
Tijd: van 15.00 tot 16.00 uur.
Toegang: vrij

Foto: Anja van Wijgerden

Meer informatie

ARNON GRUNBERG TE GAST IN DE LOCHEMSE SYNAGOGE

woensdag 11 maart 2020

Arnon Grunberg is niet alleen een groot schrijver maar ook een groot denker, dat bewijst hij maar weer in zijn nieuwste roman 'Bezette gebieden', het daverende vervolg op 'Moedervlekken', dat sinds enkele weken in de boekhandel ligt. Het boek is een moderne odyssee boordevol morele vraagstukken.


Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël. Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt
onthaald.

Tekenaar Paul van der Steen gaat in de Boekenweek met de schrijver in gesprek.

Locatie: Synagoge, Westerwal 6 te Lochem
Datum: Woensdag 11 maart
Tijd: 20.00 uur
Entree: 10 euro

Meer informatie

SCHRIJVER OEK DE JONG EN REDACTEUR TILLY HERMANS SAMEN IN GESPREK

zaterdag 14 maart 2020

Schrijvers schrijven boeken, maar ze doen dat zelden zonder redacteur. Oek de Jong en Tilly Hermans werken al sinds 1979 nauw met elkaar samen. Op uitnodiging van Boekhandel Lovink en Bibliotheek Lochem zijn ze te gast in de Boekenweek en gaan met elkaar in gesprek over 'Zwarte schuur.' Deze monumentale roman staat al maanden in de landelijke Top 10 en werd verkozen tot Boek van de Maand bij DWDD.

Het optreden vindt plaats op zaterdag 14 maart om 20.00 uur in de boekhandel. Bij grote drukte  wijken we uit naar een andere locatie. We informeren u tijdig. Toegangskaarten kosten 10 euro (inclusief consumptie) en zijn te koop bij boekhandel en bibliotheek.

Reserveren kan via e-mail: [email protected]

Meer informatie