Coöperatie

Meck & Holt | Cultureel Boekencentrum Nieuw-West

De Coöperatieve Vereniging Cultureel Boekencentrum Nieuw-West i.o. wil de enige boekhandel uit het grootste stadsdeel van Amsterdam, boekhandel Meck & Holt, in 2025 voortzetten. De boekhandelaren gaan dan met pensioen. Een groep enthousiaste klanten zet zich samen met de huidige eigenaar in voor het voortbestaan van deze fijne winkel.

De toekomst van de boekhandel

Eind 2025 dreigt boekhandel Meck & Holt in Osdorp vanwege naderend pensioen te moeten gaan sluiten. Daarmee zou de enige en laatste boekhandel in Nieuw-West verdwijnen. Boek dicht. Voorgoed. Een stadsdeel zo groot als Haarlem, Maastricht of Nijmegen zonder boekhandel. Een literaire woestijn waar alles te koop is behalve een boek. Dat kan toch niet. En dat mag toch niet. En dat wil je toch ook niet.

Zo dachten meerdere klanten die schrokken van dit vooruitzicht. Ze staken hun koppen bij elkaar waarna het idee ontstond om een doorstart te maken als Cultureel Boekencentrum Nieuw-West. Zogezegd, zo nog lang niet gedaan. Maar er is een idee, er zijn mensen en er is een plan: een doorstart van Meck & Holt als coöperatieve vereniging. Met de boekhandel als motorblok voor een scala aan literaire activiteiten.

Je kunt nu lid worden!

Het is een avontuur en daarvan weet je vooraf nooit hoe het afloopt. Wij nodigen je graag uit om met ons mee te gaan op deze avontuurlijke reis.

Wij zijn van start gegaan met onze campagne: we nodigen je van harte uit lid te worden van de coöperatieve vereniging. Hierbij de benodigde achtergrondinformatie d.d. 18 september 2023:

Informatieavond

Op dinsdag 26 september 2023 om 19:00 uur houden we in De Meervaart een informatiebijeenkomst voor allen die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap of een andere vorm van (financiële) ondersteuning van de vereniging. Je bent van harte welkom. Stuur een mail naar [email protected] om je aan te melden. Of misschien wil je als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken en meedenken en doen, dan kun je een mail sturen naar [email protected].

Zonder handel geen voorbestaan

En zonder handel, geen voortbestaan. De boekhandel kan wel wat vrienden gebruiken die zich inzetten om zoveel mogelijk klanten van bolpuntcom te verleiden om over te stappen naar onze (web) winkel,  maar ook om deel te nemen aan evenementen en andere activiteiten. Dit is de plek waar lezers en schrijvers samenkomen. We hebben een uitstekende internetservice en verkopen daarbij ook online boeken.
Probeer maar eens, en klik op Webshop Meck & Holt.

Volg ons!

Volg ons. Kom erbij. Houd jezelf op de hoogte. Roep uw kennissen op om zich aan te melden en op de hoogte te blijven van onze boeken, evenementen en de online boeken die we verkopen. Door deze website te delen, of ons aan te bevelen via FacebookInstagram en LinkedIn.

pro-mbooks2 : libris