Populaire kinderboeken in stripvorm: de graphic novel voor kinderen

Welke graphic novels voor kinderen (boeken met veel plaatjes) zijn er eigenlijk? We hebben de beste Graphic Novel-series voor kinderen op een rijtje gezet. Deze strips in boekvorm zijn vaak enorm grappig en gemakkelijk om te lezen. Ook kinderen die weinig plezier beleven aan lezen of lezen nog lastig vinden, worden met deze boeken uitgedaagd om toch te blijven lezen. Ze ontdekken dat lezen helemaal niet zo lastig is en vooral heel erg leuk. Ervaring leert dat kinderen dan ook de sprong kunnen maken naar moeilijkere boeken!

Serie de waanzinnige boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton

Alle delen in deze serie

Wie kent deze serie niet? De waanzinnige boomhut is een enorm succes. Bij iedere deel heeft de boomhut wéér 13 verdiepingen extra. De boomhutbewoners organiseren allerlei activiteiten. Je kunt springen op de hoogste trampoline ter wereld. Of marsmallows roostereren boven een vulkaan. Of wat denk je van duiken in een chocoladewaterval?

Serie Het Leven van een Loser (vanaf 10 jaar)

Alle delen in deze serie

Bram vindt zichzelf perfect! Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven. Op de middelbare school moet Bram zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Dan krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. Eh... logboek! Lees zijn supergrappige avonturen.

Serie Dagboek van een Muts (vanaf 10 jaar)

Alle delen in deze serie

De populaire serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell is wereldwijd een daverend succes. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin.

Serie Niek Groot van Lincoln Peirce (vanaf 9 jaar)

Alle delen in deze serie

Niek weet dat hij is voorbestemd voor iets groots, iets gigantisch. Maar dan ook werkelijk iets KOLOSSAALS. Maar soms neemt zijn leven een andere wending. Of eigenlijk: op de een of andere manier achtervolgt pech hem altijd en maakt Niek regelmatig brokken. Toch blijft hij kalm en koelbloedig.

Serie De avonturen van Max Kruimel

De nieuwe serie voor jongens en meiden van Rachel Renée Russell (auteur van Dagboek van een muts). Max zit op de middelbare school, maar echt leuk kan hij het niet noemen. Hij wordt namelijk gepest. In de boeken krijgt het verhaal steeds een andere wending waardoor Max de held van de school wordt.

Serie Dog Man van Dav Pilkey

Alle delen in deze serie

De amerikaanse serie Dog Man is populair in Nederland. Met bizarre tekeningen. Deze nieuwe superheld beschermt de stad tegen robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Hij houdt van botten. Vol leuke woordgrappen, vertaald door Tjibbe Veldkamp. Vanaf 7 jaar.

Serie Tom Groot van Liz Pichon

Alle delen in deze serie

De serie van Tom Groot gaat over een jongen in groep 6. Samen met zijn vriend Dirk beleeft Tom allerlei avonturen op school. De boeken bevatten geen hoofdstukken en staan bomvol getekende plaatjes. De serie bestaat inmiddels uit meer dan 10 delen, waarvan het eerste deel in 2011 verscheen in Nederland.

Flip Fiasco (vanaf 8 jaar)

Flip Fiasco is de oprichter, eigenaar en directeur van het beste detectivebureau van het land. Wat zeg ik? Van de hele wereld. Dit boek is een verslag van zijn leven als detective. Elk feitje klopt (grondig gecontroleerd) en de meesterlijke tekeningen zijn van hemzelf. Ooit tekende zijn zakenpartner Fiks — ijsbeer — ze, maar dat leek nergens naar.

De loserlijst (vanaf 10 jaar)

Wanneer Dennis erachter komt dat Chantal zijn naam heeft gezet op de loserlijst in de meiden-wc, begint een nachtmerrie. Binnen tien minuten richt hij een voedselgevecht aan in de kantine, krijgt hij knallende ruzie met het mooiste meisje van de klas en haalt hij zich de woede op de hals van de grootste pestkop van zijn school. Dennis en zijn vriend Jasper MOETEN van die loserlijst af zien te komen. Maar hoe?

pro-mbooks3 : libris