Cradle to Cradle: afval = voedsel

M. Braungart ; W. MacDonough Taal: Nederlands

Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Cradle to Cradle: afval = voedsel

Paperback

€ 19,90

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Het huidige milieudenken spoort aan tot `beperken, hergebruiken en recyclen¿, oftewel: doe meer met minder om de schade te beperken. Maar dat leidt, zoals chemicus Michael Braungart en architect William McDonough in dit visionaire boek aangeven, alleen maar tot het instandhouden van het productiemodel van `cradle to grave¿, dat enorme hoeveelheden afval en vervuiling produceert.
De visie van Braungart en McDonough klinkt provocerend: `We moeten niet minder consumeren, maar juist meer.¿ Dat kan. Als we ophouden met het maken van `minder slechte¿ producten en uitsluitend nog intelligente producten ontwerpen, gemaakt van materialen die we steeds weer kunnen teruggeven aan technische of biologische kringlopen.
Met dit grondbeginsel als richtlijn leggen de auteurs uit hoe dingen van meet af aan kunnen worden ontworpen. Puttend uit hun ervaringen met het (her)ontwerpen van producten voor grote opdrachtgevers als Ford, Unilever, Nike, Herman Miller, BP en Rohner Textiel bouwen Braungart en McDonough een revolutionaire argumentatie op om eco-effectiviteit in de praktijk te brengen.
ISBN
9789055945771
Vorm
Paperback
Uitgever
Scriptum Books
Druk
1e
Verschenen
17-10-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
237 pp.
Genre
Mens & maatschappij
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris