Kookboekenweek 2022

Winnaar Het Gouden Kookboek van 2022

Van Boven in het wild

Yvette van Boven

€ 38,99

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok.'

Kookboekenweek 4 t/m 13 november 2022

De Kookboekenweek loopt van 4 t/m 13 november 2022. Kookboeken staan die week volop in de schijnwerpers in de boekhandel en online. Tijdens de Kookboekenweek viert Nederland de liefde voor lekker eten. Vier het mee met de nominaties van Het Gouden Kookboek, verrukkelijke cadeautips voor de feestmaand december! 

Bekroonde kookboeken
Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom wordt er jaarlijks Het Gouden Kookboek uitgereikt. Het Gouden Kookboek wordt in 2022 is uitgereikt op 4 november. De winnaar is 'Van Boven in het wild' van Yvette van Boven.

 

De shortlist voor het Gouden Kookboek 2022

Winnaar Het Gouden Kookboek van 2021

Een kookboek.

Seppe Nobels

€ 49,99

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok.'

Winnaar Het Gouden Kookboek 2020

Home Made Basics

Yvette van Boven

€ 38,99
Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden. Met Home Made Basics heeft Yvette van Boven een inspiratieboek voor iedereen gemaakt: voor jong of al iets ouder, voor iedereen die graag de basis van het koken wil leren en alles zelf wil kunnen maken. Met de recepten uit dit boek zet u het hele jaar door vers, helemaal zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel. Met veel aandacht voor groentegerechten, is Home Made Basics een modern doe-het-zelf-kookboek en een waardige opvolger van het tien jaar geleden verschenen Home Made.

Winnaar Het Gouden Kookboek 2019

Indorock

Vanja van der Leeden ; Remko Kraaijeveld

€ 39,99
In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos. Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ’m in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vertrouwde comfort food. Auteur Vanja van der Leeden jongleert met smaken en specerijen en fotograaf Remko Kraaijeveld vertaalt dat in funky beeld. Indorock laat zien dat de Indonesische keuken ook eigentijds kan zijn.

Winnaar Het Gouden Kookboek 2018

TLV

Jigal Krant

€ 32,50
‘Jigal schrijft zoals hij is: energiek, aanstekelijk en grappig. Ik waande me direct in Tel Aviv en heb het boek in één ruk uitgelezen. Echt een eerlijk boek dat qua receptuur uitblinkt in eenvoud.’ – YVETTE VAN BOVEN ‘Zoals sommige fotografen “la vista” hebben oftewel “de blik” (het geheimzinnige vermogen dingen te zien die gewone stervelingen ontgaan), zo heeft Jigal “de smaak”. Hij kan met schijnbaar eenvoudige ingrediënten geweldig voedsel bereiden.’ – RONALD GIPHART ‘Om van te watertanden!’ – ROBERT KRANENBORG ‘You can feel Tel Aviv on your skin.’ – EYAL SHANI ‘Het smaakt allemaal geweldig. Fris, nieuw, spannend.’ – NRC Handelsblad ‘Ottolenghi met humor.’ – ALGEMEEN DAGBLAD ‘Geloof me, je wilt ALLES wat hij beschrijft eten.’ – DELICIOUS. ‘Heaven on earth! (…) Een culinair festijn zonder weerga. (…) Zo onbeschrijflijk lekker, beter dan ik lang buiten de deur heb gegeten.’ – TROUW

Nieuwe kookboeken uitgelicht!

Bekijk alle boeken
Voer | Tobias Camman | 9789463494151 € 29,99
Kerstmis | Donna Hay | 9789000386321 € 32,99
Ammu | Asma Khan | 9789464041897 € 34,99
Wok! | Jeremy Pang | 9789461432780 € 22,50
pro-mbooks3 : libris