Kookboekenweek 2022

Winnaar Het Gouden Kookboek van 2022

Van Boven in het wild

Yvette van Boven

€ 38,99

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok.'

Kookboekenweek 4 t/m 13 november 2022

De Kookboekenweek loopt van 4 t/m 13 november 2022. Kookboeken staan die week volop in de schijnwerpers in de boekhandel en online. Tijdens de Kookboekenweek viert Nederland de liefde voor lekker eten. Vier het mee met de nominaties van Het Gouden Kookboek, verrukkelijke cadeautips voor de feestmaand december! 

Bekroonde kookboeken
Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom wordt er jaarlijks Het Gouden Kookboek uitgereikt. Het Gouden Kookboek wordt in 2022 is uitgereikt op 4 november. De winnaar is 'Van Boven in het wild' van Yvette van Boven.

 

De shortlist voor het Gouden Kookboek 2022

Winnaar Het Gouden Kookboek van 2021

Een kookboek.

auteur onbekend

€ 49,99

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok.'

Winnaar Het Gouden Kookboek 2020

Home Made Basics

Yvette van Boven

€ 38,99
WINNAAR VAN HET GOUDEN KOOKBOEK 2020 Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden.Met Home Made Basics heeft Yvette van Boven een inspiratieboek voor iedereen gemaakt: voor jong of al iets ouder, voor iedereen die graag de basis van het koken wil leren en alles zelf wil kunnen maken. Met de recepten uit dit boek zet u het hele jaar door vers, helemaal zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel. Met veel aandacht voor groentegerechten, is Home Made Basics een modern doe-het-zelf-kookboek en een waardige opvolger van het tien jaar geleden verschenen Home Made. Uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2020: 'Home Made Basics is gul en gevuld met prachtige combinaties van ingrediënten, eten dat je wilt maken, met veel, heel veel groenten. Traditie en trend zijn moeiteloos gemixt. Het leest heerlijk: je hoort Yvette tegen je praten, alsof ze naast je in de keuken staat. Op allerlei manieren geeft Home Made Basics een kijkje in haar Ierse en Nederlandse keuken. Yvette ontwikkelt, schrijft, illustreert, geeft vorm, maakt haar eigen lettertype. Ze is een onvermoeibare duizendpoot. Oof doet de rest, niet onbelangrijk, met sfeervolle fotografie waardoor je alles wilt eten en maken en je gelijk op reis wilt naar Ierland. We kennen dit van Yvette, maar Home Made Basics is ongeveer drie kookboeken in één. Het vertegenwoordigt alles wat zelf koken tot een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is zo’n boek dat je ook aan je kinderen wil geven als ze het huis uit gaan. Hier wil je de dag, de maand en het jaar mee door.'

Winnaar Het Gouden Kookboek 2019

Indorock

Vanja van der Leeden ; Remko Kraaijeveld

€ 39,99
‘Een pittige liefdesbetuiging aan Indonesië, vol met verrassende fusiongerechten zoals Balinese porchetta en romige jackfruitcury – eenmaal geproefd wil je meer. De authentiek Indonesische keuken krijgt met INDOROCK een smakelijke opfrisbeurt.’ – ELLE Eten ‘De eeuwenoude Indische keuken is beïnvloed door vele keukens, waaronder de Portugese, Nederlandse, Chinese, Indiase, Britse en Franse. Juist dit gemengde karakter van de Indische keuken maakt dat de kok als geen ander de richting bepaalt. Waar de ene kok teruggrijpt op oude familierecepten, is de ander op zoek naar nieuwe combinaties. Vanja van der Leeden hoort tot die laatste school. Bij de recepten in dit boek heeft zij zich laten leiden door culinaire creativiteit en de wens de gerechten net zo knallend in beeld te brengen als ze smaken. Wat een schitterend boek.’ – Florine Koning, samensteller van ‘De Indische Keuken, een wereldkeuken’, een tentoonstelling van Stichting Tong Tong (2019)‘INDOROCK is als goeie rendang: ramvol pit, kruiden en een tikkie smeuïg.’ – Laura de Grave, Leesmagazine Bol.com ‘Vanja is een artiest in de keuken. Elk recept dat ik van haar kookte is een vaste geworden op mijn repertoire. Dit boek spat uit elkaar van liefde: haar persoonlijke verhaal over haar ontdekking van de liefde voor de Indokeuken, haar waanzinnige interpretatie ervan waardoor je in elke hap die liefde binnenkrijgt en haar grote liefde Remko legde dit allemaal zo bloedmooi vast, waardoor dit voor mij een van de bijzonderste boeken van het jaar geworden is. Wat heb ik hier op gewacht. Bravo!’ – Yvette van Boven, tv-presentator en kookboekenauteur ‘Aan de Indische keuken kleefde altijd een randje chin-ind en nasi rames. Dit boek van Vanja van der Leeden verandert dat in een rauw randje rock.’ – Meneer Wateetons, food writer‘Vanja is de Lady Gaga van de kookwereld. Jarenlang heeft ze alle instrumenten van de keuken leren spelen in de schaduw. Ze is een ongenadig goede kok, foodstyliste en receptontwikkelaar. In INDOROCK heeft ze eindelijk haar geluid en stem gevonden. Het is haar bloedgroep en levensverhaal vertaald in een kookboek. Het is de Indokeuken 2.0, puur en vol liefde. Wat mij betreft nu al de culi-hit van dit jaar.’ – Miljuschka Witzenhausen, tv-presentatrice en kookboekenauteur ‘In INDOROCK wordt echt iets bijzonders gedaan met de Indokeuken zonder die te verkrachten in Instagram hippigheid’ – delicious.

Winnaar Het Gouden Kookboek 2018

TLV

Jigal Krant

€ 32,50
‘Jigal schrijft zoals hij is: energiek, aanstekelijk en grappig. Ik waande me direct in Tel Aviv en heb het boek in één ruk uitgelezen. Echt een eerlijk boek dat qua receptuur uitblinkt in eenvoud.’ – YVETTE VAN BOVEN ‘Zoals sommige fotografen “la vista” hebben oftewel “de blik” (het geheimzinnige vermogen dingen te zien die gewone stervelingen ontgaan), zo heeft Jigal “de smaak”. Hij kan met schijnbaar eenvoudige ingrediënten geweldig voedsel bereiden.’ – RONALD GIPHART ‘Om van te watertanden!’ – ROBERT KRANENBORG ‘You can feel Tel Aviv on your skin.’ – EYAL SHANI ‘Het smaakt allemaal geweldig. Fris, nieuw, spannend.’ – NRC Handelsblad ‘Ottolenghi met humor.’ – ALGEMEEN DAGBLAD ‘Geloof me, je wilt ALLES wat hij beschrijft eten.’ – DELICIOUS. ‘Heaven on earth! (…) Een culinair festijn zonder weerga. (…) Zo onbeschrijflijk lekker, beter dan ik lang buiten de deur heb gegeten.’ – TROUW

Nieuwe kookboeken uitgelicht!

Bekijk alle boeken
Voer | Tobias Camman | 9789463494151 € 29,99
Kerstmis | Donna Hay | 9789000386321 € 34,99
Ammu | Asma Khan | 9789464041897 € 34,99
Wok! | Jeremy Pang | 9789461432780 € 22,50
pro-mbooks3 : libris