Hoofdgerecht

Recept: gehaktballen met boerenkool, citroen en parmezaan

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

280 g boerenkool, fijngesneden
1 blik van 400 g cannellinibonen, afgespoeld, uitgelekt en grof geprakt
1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
360 g verse ricotta
1 ei
180 g amandelmeel
40 g parmezaan, fijngeraspt, plus extra voor eroverheen
zeezout en grofgemalen zwarte peper
knoflooksaus met salie
1 eetlepel olijfolie extra vergine
12 salieblaadjes
4 tenen knoflook, in plakjes
500 g tomaten uit blik, fijngesneden
125 ml goede groente- of kippenbouillon

 
Leg de boerenkool in een kom en schenk er kokend water over. Laat 3 minuten staan en giet af. Leg de kool tussen 2 lagen keukenpapier en druk overtollig water eruit.

Schep de boerenkool, bonen, citroenschil, ricotta, het ei, amandelmeel, de parmezaan en wat zout en peper door elkaar en vorm er 16 balletjes van.
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Maak de knoflooksaus met salie: verhit een grote ovenbestendige koekenpan op matig hoog vuur. Voeg de olie, salie en knoflook toe en bak 30 seconden.

Doe de tomaten en bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Leg de balletjes erin en zet de pan in de oven. Stoof 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn. Dien ze op met extra parmezaan.

Tip!
Ik dien deze gehaktballen het liefst op met pasta of met knapperig brood om al die lekkere saus mee op te deppen!

pro-mbooks2 : libris