-
Recepten
- Non-fictie
- Actuele kookboeken
- Kerstmenu
- Nagerecht
Nagerecht
Recept: Laagjestaart met passievruchten en citroenglazuur
Ingrediënten
Voor 10 tot 12 personen
1 hoeveelheid beslag voor taart met citroenglazuur (zie basisrecept)
1 hoeveelheid citroenglazuur (zie basisrecept)
250 ml slagroom
250 g mascarpone
40 g passievruchtenpulp
Stappen
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet twee ronde taartvormen van 20 cm in en bekleed ze met bakpapier.
- Verdeel het tulbandbeslag over de beklede bakvormen en bak in 35-40 minuten
gaar, tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten afkoelen en keer ze om op een rooster.
- Schep terwijl ze nog heet zijn het citroenglazuur over de taarten.
- Laat afkoelen (het glazuur wordt dan hard).
- Klop de slagroom en mascarpone samen op tot er zachte pieken zijn.
- Stel samen: leg een geglazuurde taart op een taartplateau of platte schaal.
- Verdeel de opgeklopte room erover, gevolgd door de passievruchtenpulp en leg de andere taart erop.