Maand van de Geschiedenis

Innovatie is van alle tijden. Daarom brengen we deze oktobermaand een ode aan de makers van de vooruitgang, de architecten van de wereld van morgen. Aan de alfa’s en de bèta’s, de boekenwurmen en de avonturiers. Da Vinci, Spinoza, Einstein: sommigen worden wereldberoemd. Velen blijven onbekend.
Van cassette tot chipmachine en van deltawerken tot microscoop. De wetenschap biedt oplossingen en hoop, maar ligt ook onder vuur.

De maand van de Geschiedenis: het thema dit jaar is Eureka!

Louise Fresco schrijft het essay van de Maand van de Geschiedenis 2023. Dit jaar is het thema 'Eureka'. Eerdere essayisten zijn onder anderen Beatrice de Graaf, Herman Pleij, Fidan Ekiz en Abdelkader Benali. Het essay is tijdens de Maand van de Geschiedenis (1 t/m 31 oktober 2023) in de boekhandel te koop voor € 4,99 (zolang de voorraad strekt).

Copyright foto Louise Frsco © Annabel Oosteweeghel

Eureka! Reportervideo Nederlands Drukkerijmuseum

Maak kans op de vijf genomineerde boeken

Historische boeken

Bekijk alle boeken

 

Longlist 2023

8 juli 2023 - De longlist met de tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2023 is vandaag bekendgemaakt in dagblad Trouw. De volgende tien titels zijn genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2023: Meer informatie

Shortlist 2023

Op 10 september 2023 is de shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend gemaakt. De vijf beste historische boeken van het afgelopen jaar.  Meer informatie

Winnaar 2023

Op 29 oktober 2023 wordt de winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2023 bekend gemaakt tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

pro-mbooks3 : libris