juni

High Wine met Marijke Vos en Karin Quint

donderdag 22 juni 2023

Op donderdag 22 juni gaan feelgood auteurs Marijke Vos en Karin Quint in gesprek over hun nieuwste historische romans! Onder het genot van de heerlijkste wijnen van Wijnhandel Van Dijk en lekkere hapjes belooft dit een hele gezellige avond te worden. Marijke en Karin zullen vertellen over Engeland en Nederland in 1904, over de vrouwenrechten in die tijd en over flirten en romantiek in een historisch jasje. Voor liefhebbers van historische fictie, romantiek en humor!
De avond begint om 20.00 uur en de entree is €12.50

Meer informatie

Roxane van Iperen over 'Dat beloof ik'

vrijdag 30 juni 2023

Op vrijdag 30 juni komt Roxane van Iperen op bezoek om te spreken over haar aangrijpende roman Dat beloof ik. Het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan.
Roxane wordt geinterviewd door Jasper Henderson.
We beginnen om 20.00 uur en entree is €7.50

Meer informatie

september

Interview met Bert Wagendorp over Kalle

vrijdag 8 september 2023

Op vrijdag 8 september ontvangen we Bert Wagendorp. Hij wordt geinterviewd over zijn boek Kalle.
De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika om de gruwelijke gebeurtenissen aan het front vast te leggen in krantenverhalen en foto’s. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. In het tweede deel van 'De memoires van Abel Sikkink' neemt Bert Wagendorp je weer mee in het kolkende levensverhaal van een journalist in de negentiende eeuw. Oude bekenden als dichter Walt Whitman en krantentycoon James Gordon Bennett keren terug tegen de achtergrond van een verscheurd Amerika en de glamour van de New Yorkse theaterwereld.
We beginnen om 20.00 uur en de entree is €5

Meer informatie

Lunchlezen met Ilja Leonard Pfeijffer over Alkibiades

zondag 17 september 2023

Lunchlezen begint vroeg dit jaar: zondag 17 september is de eerste keer en dan ontvangen we niemand minder dan Ilja Leonard Pfeijffer! Hij zal spreken over zijn roman Alkidiabes, zijn monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman.
Entree is €10 en we beginnen om 12.00 uur

Meer informatie