Sanneke van Hassel en Folkert Koelewijn over VRIJ

vrijdag 24 maart 2023 20:00
Op vrijdag 24 maart presenteren schrijver Sanneke van Hassel en fotograaf Folkert Koelewijn tijdens een feestelijke avond hun fotoboek VRIJ Wat Nederlanders doen als ze niet werken in Boekhandel Post Scriptum in Schiedam.
Vier jaar lang trokken Van Hassel en Koelewijn voor de NRC-rubriek VRIJ door heel Nederland en ontmoetten acrobaten, polsstokverspringers,sneeuwklokjesverzamelaars, een doedelzakspeler en een meisje dat stokpaardrijdt.
Het boek geeft een verrassend beeld van Nederland. Voor veel mensen is hun hobby een belangrijk deel van hun identiteit, ze besteden er vaak veel tijd aan en beschikken over enorme kennis over de meest bijzondere onderwerpen.
Van Hassel en Koelewijn brengen foto's en verhalen uit het boek en gaan in gesprek met Leen Keijzer, zoon van een binnenvaartschipper, die met veel inventiviteit en precisie scheepsmodellen bouwt en met Siglien Wijntuin, die ruim honderd koto’s maakte, bontgekleurde, Creools-Surinaamse kleding. Allebei laten ze hun werk zien en vertellen erover.
Koelewijn won met de fotografie voor VRIJ de tweede prijs Zilveren Camera 2022 in de categorie documentair nationaal.
Sanneke van Hassel is een Rotterdamse schrijver die bekend werd met haar korte verhalen.
U bent van harte welkom bij deze vrolijke, informatieve en inspirerende avond.
We beginnen om 20.00 uur. De kaarten kosten €5 en dat is inclusief een drankje.
Kaarten reserveren of meer informatie: [email protected]
pro-mbooks3 : libris