De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Gebonden

€ 39,95

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
{{promotion.PromotionName}}

De onderscheidende kenmerken van het Digitale Tijdperk zijn innovatie, technologie, internationalisering, klimaatverandering, disrupties en het snelle tempo waarin alles verandert. Alleen organisaties die blijven innoveren hebben een toekomst. Hiervoor is het van vitaal belang dat ze in staat zijn om competenties van hun werknemers te verbeteren en een cultuur van continu leren te creëren. Deze trends maken een effectieve Leer- en Ontwikkelfunctie (L&O) belangrijker dan ooit. In dit compendium bespreekt hoogleraar Nick van Dam en L&O-professionals van McKinsey & Company elk facet van professionele ontwikkeling en leren: van hoe je L&O-inspanningen goed laat aansluiten bij de businessstrategie en hoe je de L&O-functie versterkt, tot leeroplossingen ontwerpen, digitaal leren inzetten, L&O feilloos uitvoeren, de impact ervan meten en voor goed bestuur zorgen. Voor L&O-professionals die de inspanningen van hun organisatie willen aanscherpen, is Leren & Ontwikkelen in het Digitale Tijdperk een onmisbaar boek. Alle royalties van dit boek worden gedoneerd aan de stichting E-learning for kids. Nick van Dam Nick wordt gedreven door één passie: het ontwikkelen van mensen. Hij is een internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestselling auteur en spreker op het gebied van corporate leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij McKinsey & Company en Deloitte. In de loop van zijn professionele carrière heeft Nick gewerkt met meer dan 100 cliënten over de hele wereld. Dr. van Dam is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, IE University (Madrid) en de University of Pennsylvania (Philadephia) waar hij lesgeeft aan aankomend Chief Learning Officers in een ‘Doctor of Education’ (Ed.D.) programma. Nick is ook Director van het ‘IE University Center for Corporate Learning Innovation.’ (www.ie.edu/learning) Als extern senior adviseur is hij gelieerd aan McKinsey & Company. Nick heeft talrijke artikelen geschreven en is geciteerd door de Financial Times, Wall Street Journal, Fortune Magazine, Harvard Business Review, Business Week, India Times, Information Week, Management Consulting, CLO Magazine en ATD Magazine. Hij is (co-) auteur van meer dan 25 boeken waaronder ‘Ga doen wat je écht belangrijk vindt. Positieve Psychologie in de Praktijk.’ (2017), ‘Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties’ (2018), en het ‘Handboek Organisatie en Management’ (2019).
ISBN
9789462156760
Vorm
Gebonden
Uitgever
Vakmedianet
Druk
1e
Verschenen
05-06-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
200 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris