*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Te voet

Hoe twee benen de mens verder brengen

Shane O'Mara Taal: Nederlands

Paperback

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Te voet

Paperback

€ 22,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

De mens als soort wordt gedefinieerd door onze manier van voortbewegen: op twee benen. Het bracht ons vanuit het hart van Afrika naar verre delen van de wereld als Alaska en Australië. Het bevrijdde onze handen én onze geest. Toch weten maar weinig mensen hoe rechtop lopen precies werkt, laat staan dat we inzien welke voordelen het ons oplevert.
In Te voet brengt neurowetenschapper Shane O’Mara een ode aan het lopen: van de evolutionaire beginselen miljoenen jaren geleden tot het meest recente onderzoek naar de mechanische magie van balans en richtingsgevoel; van de positieve effecten van lopen op onze fysieke én mentale gezondheid tot de manier waarop samen lopen heeft bijgedragen aan het overleven van onze soort.
In onze zittende levens zetten we al deze zaken op het spel. Als het aan O’Mara ligt, gaan we zo snel mogelijk meer lopen, of het nou bergopwaarts is of naar het park om de hoek, naar school of naar ons werk. We zullen er beter van worden – als mens en als samenleving.
ISBN
9789403149608
Vorm
Paperback
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Druk
1e
Verschenen
09-01-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
240 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris