Doetinchem

Omi Mies en het bijzondere steentje

Een steentje vinden op straat. Is dat niet heel gewoon? En je loopwagentje Karremans noemen. Is dat niet een beetje gek? Niet bij Omi Mies, bij haar is bijna niets gewoon.

Omi Mies woont in een groot huis. Samen met grijze, oude bolletjes. Zo noemt Omi haar buren.
Er zijn ook lieve zusters in het huis.

Als Omi Mies een rondje gaat wandelen, vindt ze een steentje. Ze kan niet wachten om het thuis aan de zusters te laten zien en er een mooi plekje voor te zoeken. Toch duurt het even voor ze weer op haar kamer is. Want bij Omi Mies gebeuren altijd onverwachte dingen. En als ze dan weer thuis is en haar vergrootglas pakt, blijkt dat haar steentje wel heel bijzonder is.

Wil je weten waarom? Opgelet! Voor je het weet doe je net als Omi Mies en stap jij óók lachend in je bed.

 

André Swijtink € 15,00

Shabby

 Beatclub Shabby

Doetinchemse jeugd uit de roerige jaren 60

 € 10,00

Pgem

Karel Berkhuysen

Verzet via het geheime telefoonnet

PGEM in WO2  op FB

Stadse Fratsen

Collumns van 

Henny Haggeman

€ 15,00

Erfbeplanting

Erfbeplanting rond

Doetinchem

€ 19,95

Vlucht Br Stad

Vlucht uit de brandende stad

H. J. Tomese

Bombardement van Doetinchem

in de 2e Wereldoorlog

€ 22,95

Een overzicht van prachtige bedrijvigheid

rondom de Kasteel Slangenburg

€ 22,50

Maquette

Maquette van Doetinchem voor het

bombardement Tomese jr.

€ 19,95

Onland

Herberg het Onland

Een familiegeschiedenis

Uitgegeven ter gelegenheid

van het 225 jarig jubileum

van de herberg in 2015.

€ 19,95

€ 34,50

€ 15,00

Kelder

De geschiedenis van de Kelder (uitverkocht)

Uitgave op A-4 formaat over Havezathe de Kelder. Door Jonkheer F.F.A. Beelaerts van Blokland.  Bevat een uitgebreide beschrijving van verschillende geslachten die het Huis Hagen of De Kelder bewoond hebben en is rijk geïllustreerd. € 8,90

Kemnade

De Kemnade (uitverkocht)

Een sieraad voor de omgeving

Catharina van Groningen en Pavinha Beelaerts van Blokland

€ 18,50

Twee Maq

Twee maquettes in een oud postkantoor

Geïnspireerd door Nederlands grootste stadsmaquette in het Stadsmuseum van Doetinchem, neemt Jan Terbeek ons mee door de geschiedenis van onze stad.

Als iémand de geschiedenis van Doetinchem kent is Jan Terbeek het wel en hij is een groot verteller. € 3,95

Kastje

Een kastje vol verhalen

Mariet van Zanten

Opgetekende verhalen van bewoners van de "toren" van Schavenweide.

Voor men hier naar toe verhuisde was daar de beslissende keuze "wat mag er mee"

Vooral de dierbare spullen met een verhaal. € 19,90

De terugkeer van de boerenbruiloft

Erik Hagelstein

€ 12,50
Voor voetbalclub De Graafschap was 2015-2016 een knotsgek seizoen. Een schamele vijf punten tot aan de winterstop, het verblijf in de eredivisie lijkt een kansloze missie. Dan volgt de omslag, het publiek staat pal achter de selectie van Jan Vreman en de boerenbruiloft beleeft een glorieuze terugkeer op De Vijverberg. Uiteindelijk degradeert de club, maar De Graafschap leeft weer in de Achterhoek. De direct betrokkenen geven in De terugkeer van de Boerenbruiloft hun visie op de grote ommekeer.

Door te vertellen zie je de richting

Leo Traas ; Peter van Tuijl

€ 19,50
Een patiënt met een multitrauma na een ernstig ongeval gaat doorgaans tijdens een lange revalidatie door een diep dal. Naast de lichamelijke letsels die soms (gedeeltelijke) invaliditeit kunnen veroorzaken, is het psychische leed niet te onderschatten. Lang niet ieder slachtoffer die lichamelijk geneest, lukt het om uit het psychisch dal te klimmen. Met soms grote gevolgen voor hemzelf, gezin, werk en sociale contacten. Nikos Grapsopoulos uit Doetinchem was zo'n patiënt. Hem lukte het wel weer op te krabbelen, mede door zijn positieve instelling, steun van zijn gezin en begeleiding van traumachirurg en psycholoog. Op verzoek van traumatoloog dr. Sjoerd van der Meer volgde journalist Leo Traas het verloop van het hele traject. Hij schreef op ingetogen wijze over: het ongeval, het verblijf in de ziekenhuizen, de revalidatie, de psychische gevolgen voor het gezin, de gesprekken bij de psycholoog en het herstel. Fotograaf Peter van Tuijl vult het verhaal aan met schitterende en treffende foto's. Hierdoor ontstaat een uniek en meeslepend beeld van de gevolgen en verwerking van een multitrauma. Een trauma wordt vaak onderschat: het herstel vraagt kracht, een positieve instelling en vechtlust, zoals wordt getoond in dit boek. Traumapatiënten zullen delen van dit verhaal over Nikos Grapsopoulos herkennen en daardoor kan dit boek helpen hun richting tot herstel te bepalen.

terug naar regionaal

pro-mbooks3 : libris