*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Het boek van verloren namen

ebook

In 1942 hielp Eva Joodse kinderen te ontsnappen aan de razzia's. Nu is zij de enige die het geheim van hun identiteit kan ontrafelen.

Kristin Harmel Taal: Nederlands

ebook

€ 11,99

Het boek van verloren namen

ebook

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Het boek van verloren namen is een ode aan de veerkracht van de menselijke geest

Eva Traube Abrams, een bibliothecaresse in Florida die eigenlijk al aan haar pensioen toe is, ruimt op een ochtend boeken op als haar oog valt op een foto in een openliggend tijdschrift. Ze verstijft; het is een afbeelding van een achttiende-eeuws religieus boekwerk dat ze herkent als het boek van verloren namen. Het bijbehorende artikel gaat over plundering van Europese bibliotheken door de nazis gedurende de Tweede Wereldoorlog iets wat Eva zich levendig herinnert en de inspanningen van hedendaagse onderzoekers om belangrijke boeken aan hun rechtmatige eigenaren terug te geven.

Het boek, dat zich nu in Berlijn bevindt, lijkt een soort code te bevatten, maar onderzoekers weten niet wat die betekent. Alleen Eva kent het antwoord op die vraag: in de oorlog hielp ze Joodse kinderen aan de nazis te ontkomen. Daarvoor hadden de kinderen een nieuwe naam nodig. Om hun ware identiteit niet voor altijd verloren te laten gaan, werd die gecodeerd en verborgen in het boek van verloren namen. Nade oorlog heeft Eva haar oorlogsherinneringen diep weggestopt. Heeft ze nu de kracht om terug te keren naar die traumatische tijd en de waarheid te onthullen?

In de pers

Een hartverscheurend mooi verhaal over liefde, vergeving en de waarde van familiebanden. Nederlands Dagblad

Harmels boeiende roman zet je steeds weer op het verkeerde been. People Magazine

Op briljante wijze beschrijft Harmel het leven van een jonge Pools-Frans-Joodse vrouw in de Tweede Wereldoorlog. Ze toont ons Evas bereidheid om haar eigen leven op te offeren voor dat van anderen, en ze beschrijft alle personages realistisch en met compassie. Dit doordachte werk zal lezers diep raken en is een ode aan moed en hoop. Publishers Weekly

ISBN
9789402315523
Vorm
ebook
Uitgever
Boekerij
Druk
1e
Verschenen
07-04-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
299 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris