Het geschenk van Martha

Wanneer geven makkelijker is dan ontvangen

Dit boek is geschreven voor alle dappere vrouwen die regelmatig compleet uitgeput tot de conclusie komen dat zij de wereld niet kunnen redden en Jezus’ liefde niet kunnen verdienen door ervoor te werken. Deze vrouwen herkennen zich meer in Martha dan in Maria. Martha leren we in de Bijbel kennen als een vrouw die haar handen uit de mouwen steekt en de hele dag druk in de weer is. Ze vindt het niet meer dan logisch. We leren dat Maria ‘het beste’ deel koos, maar maakt dat wat Martha deed per definitie fout? Dat legt Nelske in dit boek uit aan de hand van bijzondere voorbeelden uit haar eigen leven. Met behulp van het praktische deel reflecteert de lezer op haar eigen leven en krijgt ze handvaten om haar drang om te geven op een gezonde manier in te zetten. 

“In dit eerlijke en openhartige boek neemt Nelske je mee in haar zoektocht naar het leven in een gebroken wereld. Wanneer is het tijd om los te laten, om over te geven of om juist de handen uit de mouwen te steken? Het onrecht in de wereld zal aan ons leven rammelen, dat is een belofte van Jezus Zelf. Hoe mogen we daarop reageren? Wat is jouw natuurlijk reactie? De welbekende Martha of Maria reactie? Nelske kennende zullen de reflectievragen in dit boek niet over koetjes en kalfjes gaan, maar je inzicht geven om woorden te geven aan jouw eigen leven te midden van deze gebroken wereld. Onderzoek, lees en leef.”  - Nadine de Vos

Marieke Sleurink

Marieke Sleurink maakt frisse Nederlandstalige muziek over een leven met God vol ups en downs. Een leven dat ze met hart en ziel beleeft.

Haar muziek kenmerkt zich door sterke teksten en door thema’s die levensecht zijn. Geen kant-en-klare oplossingen, wel eerlijke vragen. Niet altijd een antwoord, maar wel een oprechte zoektocht.

Op de net uitgebrachte EP Levensecht staat onder andere het lied Martha. Dit lied past prachtig bij het nieuwe boek Het geschenk van Martha. Marieke zal bij de boekpresentatie dit lied zingen.

pro-mbooks3 : libris