Tolino app en webreader

Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met onze ebook- en ereader-helpdesk door een mail te sturen naar: [email protected]

Kan ik mijn ebook ook lezen op mijn smartphone / iPhone of tablet / iPad?

In totaal kunt u met uw Libris-account op vijf verschillende apparaten inloggen. U kunt uw ebooks dan ook lezen op uw smartphone / iPhone en tablet / iPad. Dit kan op verschillende manieren:

- Via de Tolino Leesapp. Deze applicatie downloadt u op uw smartphone / iPhone of tablet / iPad. Meer informatie over de Tolino Lees-app, vindt u hier.

- U kunt het bestand vanaf uw apparaat downloaden en lezen. Op deze pagina vindt u bijbehorende handleidingen.

Mijn ebook komt niet tevoorschijn in de Tolino app, wat kan ik doen?

Controleer eerst of u bent ingelogd in de Tolino app. Hiervoor drukt u rechtsonder in de app op de drie bolletjes met 'Meer'. Kies dan 'Mijn account'. Staat er nu 'U bent aangemeld', dan bent u aangemeld. Anders kunt u hier alsnog inloggen.

Op de app klikt u nu onderaan op het kopje 'Boeken'. Bovenaan ziet u nu een vergrootglas met daarnaast een tekentje van twee pijltjes die een rondje maken om te synchroniseren. Als u hierop klikt, wordt uw boekenplank gesynchroniseerd. 

Wanneer dit niet werkt, kunt u er eens wat langer op klikken, zo'n 10-20 seconden, en dan loslaten. Gebeurt er nog niks, probeer dit dan nogmaals.

Dit zorgt voor een extra synchronisatie die alles opnieuw binnenhaalt, zo komen uw ebooks weer tevoorschijn.

Waarom kan ik geen ebooks meer kopen in de Tolino Leesapp op mijn smartphone of tablet?

Door nieuwe voorwaarden van Apple en Google is het niet meer toegestaan dat wij ebooks en luisterboeken rechtstreeks in de Tolino Lees-app te koop aanbieden.

In plaats van ‘Shop’ vindt u nu in de optie ‘Ontdek’ uw persoonlijke leesaanbevelingen.

Uw ebooks kunt u vervolgens aanschaffen via www.libris.nl met hetzelfde Libris account als u voor de Tolino App gebruikt. Na aanschaf komt het ebook dan vanzelf in de app terecht.

Kan ik mijn ebook ook lezen op mijn computer?

In totaal kunt u met uw Libris-account op vijf verschillende apparaten inloggen. U kunt uw ebook direct na aankoop lezen op uw computer. Ga in uw profiel naar ‘Mijn ebooks’ en klik op ‘Lezen via de webreader’ achter desbetreffend ebook. U wordt doorverwezen naar de webreader.

Meer informatie over de webreader vindt u hier.

U kunt er ook voor kiezen om het ebook te downloaden. Ga in uw profiel naar ‘Mijn ebooks’ en klik op ‘Downloaden’ achter desbetreffend ebook. Nu downloadt het ebookbestand op uw computer. U vindt deze terug in de Verkenner (Windows) of Finder (Mac). U kunt deze openen in een programma dat bedoeld is voor ebooks, zoals Adobe Digital Editions.