Tolino ereader

Libris werkt sinds september 2014 samen met de bekende Duitse leverancier Tolino.

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze ebook- en ereader-helpdesk door een mail te sturen naar: [email protected]

Welke ereader verkoopt Libris.nl?

Sinds september 2014 werkt Libris samen met de bekende Duitse leverancier Tolino. Op dit moment zijn er twee modellen beschikbaar: de Tolino Page 2 en de Tolino Vision 6.

Voor meer informatie over de Tolino Page 2, klikt u hier.

Voor meer informatie over de Tolino Vision 6, klikt u hier.

U kunt deze ereader aanschaffen via onze webshop, voor zowel thuisbezorgen als afhalen. Heeft uw boekhandel de ereader niet op voorraad in de winkel, dan kunnen zij deze voor u bestellen.

Hoe kan ik ebooks lezen op mijn Tolino ereader?

Een ebook verschijnt op uw Tolino ereader direct, wanneer u hierop bent ingelogd met het Libris account waarop het ebook is gekocht.

Hoe koppel ik mijn Libris-account aan mijn Tolino ereader?

Zodra u een nieuwe Tolino ereader hebt aangeschaft, dient u het apparaat te installeren. Hierbij krijgt u de optie om in te loggen met uw Libris account.

Weet u niet meer of u bent ingelogd of wilt u van account wisselen? Op de ereader zelf kunt u dan gaan naar Menu > Mijn accounts. Hier kunt u zich aanmelden. Het Tolino account is hetzelfde als uw Libris account / het account van uw bij Libris aangesloten boekhandel.

Na inloggen verschijnen al uw bij Libris gekochte ebooks na synchronisatie vanzelf op uw ereader.

Met welke betaalmethodes kan ik op mijn Tolino ereader betalen?

Op de Tolino ereader zelf kunt u betalen met de betaalmethodes:

  • iDeal
  • Bancontact
  • PayPal
  • Boekenbon cadeaukaart
  • VVV cadeaukaart

Wegens aangescherpte regelgeving is het per 1 januari 2021 helaas niet mogelijk om op de Tolino te betalen met Mastercard/VISA.
iDeal betalingen zijn op de Tolino niet mogelijk via de banken ABN Amro, Rabobank, Knab en Van Lanschot. Deze banken werken met een kleurencode, die de ereader (zwart/wit) helaas niet kan weergeven.

Wat u in alle gevallen kunt doen, is via een ander apparaat, bijvoorbeeld mobiele telefoon, tablet of computer, het ebook aanschaffen via www.libris.nl
Hiervoor kunt u alle betaalmethodes gebruiken, ook Mastercard/VISA en alle banken bij iDeal-betaling.
Gebruik hiervoor het Libris account dat ook ingelogd is op uw Tolino ereader. Na aanschaf verschijnt het ebook dan vanzelf op de ereader.
Vaak werkt dit nog makkelijker en sneller dan op de ereader zelf.

Hoe zet ik elders gekochte ebooks op mijn Tolino?

U kunt ook elders gekochte ebooks toevoegen aan uw Tolino.

Sla hiervoor het elders gekochte ebook op uw computer op. Daarna koppelt u uw ereader aan uw computer. Het bestand kopieert u vervolgens van computer naar ereader. Zodra u de ereader weer afkoppelt, wordt het ebook toegevoegd aan de Tolino ereader.

U kunt ook draadloos ebooks toevoegen aan uw Tolino. Via deze pagina vindt u de bijbehorende handleiding.

Kan ik ook geleende boeken lezen op mijn Tolino?

U kunt ook geleende boeken van de Online Bibliotheek lezen op uw Tolino e-reader. Voor het lenen van ebooks bij de Online Bibliotheek op uw ereader heeft u een computer of laptop nodig en het programma Adobe Digital Editions.

U kunt hiervoor deze handleiding volgen van de Online Bibliotheek: https://www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice/e-books/e-reader/e-books-op-e-reader-zetten.html

Hoe werkt het met de garantie en reparatie van mijn Tolino ereader?

Op uw Tolino ereader zit een fabrieksgarantieperiode van twee jaar vanaf het moment van aankoop.
U bent niet gedekt voor schade die veroorzaakt is door:
• Het laten vallen van het product
• Bliksem
• Kapotte USB aansluiting
• Verkeerd gebruikt van het product
• Waterschade bij de tolino shine en tolino page modellen
• Een defect scherm (strepen/breuken in het scherm)  

Lees hier alles over garantie en reparatie van de Tolino ereader.

Bij problemen of defecten kunt u contact opnemen met de Libris Klantenservice, dan helpen wij u graag verder.

Mijn Tolino is vastgelopen en reageert niet meer, wat nu?

We raden u in deze situatie aan om het apparaat voor een lange periode, minimaal 3 uur, op te laden via de kabel aan een computer of laptop. Mocht dit het probleem niet verhelpen neemt u dan contact op via de Klantenservice: [email protected]

Mijn Tolino loopt regelmatig vast tijdens het lezen, wat kan ik doen?

Door de nieuwe software-update van Tolino is op ereaders de zogeheten BETA-modus aan komen te staan. Deze is voor ebooks met speciale opmaak. Echter zijn nog niet alle ebooks hiervoor juist opgemaakt en kan dit problemen veroorzaken.

Wij raden u aan deze modus daarom uit te schakelen.

De BETA-modus zet u uit op: Op de e-reader onder Menu (drie streepjes linksboven), Instellingen, Leesinstellingen. Alles moet staan op OFF.

Mijn Tolino vertoont strepen of vlakken en reageert niet meer, wat betekent dit?

Strepen of vlakken op uw scherm tonen helaas aan dat het scherm defect is. Kapotte pixels zorgen voor zwarte en witte strepen of vlakken op het scherm. Deze beschadigingen kunnen ontstaan doordat het apparaat bijvoorbeeld is gevallen of omdat er spanning op heeft gestaan.

Beschadigingen aan het scherm vallen niet onder de garantie, binnen Tolino is het dan ook niet mogelijk om hiervoor reparaties uit te voeren.

Waarom kan ik niet met mijn bank betalen op de Tolino ereader?

Op de Tolino ereader kunt u niet via iDeal betalen met de banken Rabobank, ABN Amro, Van Lanschot en Knab. Zij werken met een kleurencode die de ereader helaas niet kan lezen.

Ook steeds meer banken passen helaas hun website aan, waardoor bij een betaling er meteen een mobiel bankieren app geopend wordt. Alleen kan dat op de ereader niet, omdat hier geen apps op zitten.

Krijgt u een wit scherm als u kiest voor uw bank bij betalen, dan is er een andere manier om alsnog te betalen op de Tolino:

Wanneer u kiest voor iDeal en dan betalen, komt u in het betaalscherm van Buckaroo.
Hier kiest u onder uw bank uw gewenste bank.
U kunt dan hieronder klikken op Scan de QR-code.
Deze kunt u met uw mobiel bankieren app dan scannen.


Wat u ook kunt doen (en zelfs makkelijker is) is via een ander apparaat, bijvoorbeeld uw computer of smartphone, het ebook aanschaffen via www.libris.nl
Gebruik hiervoor het Libris account dat ook ingelogd is op uw Tolino ereader.
Na aanschaf verschijnt het ebook dan vanzelf op de ereader.

Waarom zie ik de Tolino Vision 6 niet in de Finder van mijn Mac-apparaat?

Speciaal voor de tolino vision 6 en Mac gebruikers:
De Tolino Vision 6 gebruikt MTP (Media Transfer Protocol) voor gegevensuitwisseling via USB. Dit heeft het voordeel dat de Tolino ereader gebruikt kan blijven worden terwijl hij op de computer is aangesloten. MacOS ondersteunt deze methode echter niet zonder extra software. Vaak is dit al geïnstalleerd door andere programma's, zo niet, dan kunt u bijvoorbeeld een van deze programma's gebruiken:

https://www.android.com/filetransfer/
https://openmtp.ganeshrvel.com/

In dit verband willen wij erop wijzen dat wij geen enkele garantie kunnen aanvaarden voor software van derden. Gebruik op eigen risico.

Waarom zie ik de Tolino Vision 6 niet in Adobe Digital Editions?

De Tolino Vision 6 gebruikt MTP (Media Transfer Protocol) voor gegevensuitwisseling via USB. Dit heeft het voordeel dat de Tolino ereader gebruikt kan blijven worden terwijl hij op de computer is aangesloten.

Door deze nieuwe verbinding is de Tolino Vision 6 niet zichtbaar in het programma Adobe Digital Editions, die ondersteunt deze verbinding niet.

Echter is het programma Adobe Digital Editions niet nodig om ACSM-bestanden over te zetten naar de Tolino Vision 6. U kunt op uw Tolino Vision 6 uw Adobe ID inloggen via:
Menu (drie streepjes linksboven) > Mijn accounts > Adobe-kopieerbeveiliging

Daarna kunt u het ACSM-bestand direct vanuit de Verkenner, of met een Mac vanuit Android File Transfer, overzetten naar de Tolino. Het ebook is dan te openen op de ereader.

 

Heeft u een ebook gekocht via Libris? Dan hoeft u alleen maar op de ereader in te loggen met uw Libris account en is een extra stap via de computer niet nodig.

Ik heb een andere vraag over mijn ebook of ereader

Neemt u in alle andere gevallen contact op met onze Klantenservice via ons e-mailadres [email protected] of telefonisch via 033-2532300 (ma t/m vr 09.00-17.00 uur).