Herkomst

ebook
Sasa Stanisic Taal: Nederlands

ebook

€ 6,49

Herkomst

ebook

€ 6,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Herkomst van Saa Staniic is een autobiografisch meesterwerk dat werd bekroond met de Deutsche Buchpreis 2019. De roman staat tevens op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2021.

'Herkomst is een boek over de eerste toevalligheid in onze biografie: ergens geboren worden. En over wat er daarna gebeurt. Het is een boek over taal, jeugd en vele zomers. De zomer toen mijn grootvader zo uitbundig danste dat hij op de voet van mijn grootmoeder trapte en ik bijna niet geboren werd. De zomer toen ik haast verdronk. De zomer toen Angela Merkel alle grenzen openstelde, die leek op de zomer toen ik naar Duitsland vluchtte. Herkomst is een ode aan mijn grootmoeder die lijdt aan dementie. Terwijl ik mijn herinneringen orden, verliest zij de hare.

Herkomst is een meesterwerk, waarin één familie symbool staat voor een van de roerigste perioden uit de naoorlogse geschiedenis. Deze autobiografische roman gaat over de vlucht van Staniic en zijn ouders van Viegrad in het voormalige Bosnië en Herzegovina naar Duitsland in 1992. Minutieus ontleedt Staniic wat er is voorgevallen tijdens die vlucht en zet hij zijn familiegeschiedenis uiteen.

ISBN
9789026352058
Vorm
ebook
Uitgever
Ambo|Anthos
Druk
1e
Verschenen
07-10-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
313 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris