Paperback

€ 20,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Kinderen van Kaageiland

Paperback

€ 20,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!

Een nostalgische familiegeschiedenis over het leven van een groot katholiek gezin op een klein Zuid-Hollands eiland

Rond 1670 arriveerden de eerste Loogmannen op het eiland De Kaag om er te werken en een gezin te stichten, een kleine tweehonderd jaar voor de Haarlemmermeerpolder werd drooggelegd. Generatie na generatie bleef op het eiland wonen en probeerde onder moeilijke omstandigheden het hoofd letterlijk en figuurlijk boven water te houden. Het waren landbouwers, melkveehouders en kruideniers.
Anno 2020 leeft er nog één nazaat van deze grote familie in het ouderlijk huis en in de voormalige kruidenierswinkel, Het Witte Huis op De Kaag. Hoe wist de familie hier al die eeuwen te overleven en waarom trokken de leden van de laatste vooroorlogse generatie weg van het eiland?

Kristine Groenhart sprak met de overgebleven familieleden, dook in archieven, wandelde en stapte op de fiets. Ze observeerde, las dagboeken, verzamelde verhalen en schreef een familiekroniek over een groot gezin zoals je dat bijna niet meer tegenkomt. Tijdens haar onderzoek stuitte ze op een familiegeheim dat een groot effect bleek te hebben op haar eigen gezin.
ISBN
9789021418353
Vorm
Paperback
Uitgever
Querido
Druk
1e
Verschenen
19-05-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
264 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris