ebook EPUB

€ 12,99

De ontsnapping van de natuur

ebook EPUB

€ 12,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

We hebben tegenwoordig zon grote invloed op de natuur dat we vernietigen wat we niet actief beschermen. En de natuur is zo complex dat we haar nooit helemaal zullen doorgronden. Kunnen we wel beschermen wat we niet kennen?

In De ontsnapping van de natuur komen Thomas Oudman en Theunis Piersma met voorbeelden van problemen die juist verergeren door te denken dat we alles kunnen weten. Bloemrijke weilanden vol mysteries worden vervangen door synthetisch groen, trekvogels leggen het af tegen windmolens en mensen worden versimpeld tot hun DNA. De auteurs tonen hoe het anders kan: door in te zien dat nieuwe vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden. Door steeds beter te weten wat we niet weten.

De ontsnapping van de natuur is een hartstochtelijk pleidooi van een getalenteerde jonge ecoloog en zijn succesvolle leermeester voor een werkelijk duurzame omgang met onze aarde, vol mooie verhalen die dat onderstrepen. Een ode aan natuurlijke processen in Nederland, in Mauritanië en in mensen. Een boek voor iedereen die zich afvraagt waar het heen moet.

ISBN
9789025309428
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum
Druk
2e
Verschenen
25-06-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
241 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris