De 100 beste gedichten

ebook

gekozen door Francine Houben voor de VSB Poëzieprijs 2017

niet bekend Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,49

De 100 beste gedichten

ebook EPUB

€ 7,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door Francine Houben, architect, oprichter van Mecanoo en juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2017: dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. De prijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. ‘De Nederlandstalige poëzie heeft in 2016 meer gedaanten dan ooit. Ze is vertrouwd en tegelijk ook bevreemdend,’ aldus het juryrapport.
Naast poëzie van de genomineerden – Rodaan Al Galidi, Hannah van Binsbergen, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M.Wijnberg – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Remco Campert, Anna Enquist, Eva Gerlach, Frank Keizer en Maartje Smits.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

* Ik benijd de poëzielezers die vanaf het begin ieder jaar de bundel hebben aangeschaft. Een beter overzicht van ruim twintig jaar Nederlandstalige poëzie kun je niet in de kast hebben staan. – Meander Magazine
ISBN
9789029511810
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Arbeiderspers
Druk
2e
Verschenen
16-01-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
134 pp.
Genre
Poëzie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris