De 100 beste gedichten van 2018

ebook

Voor de VSB Poëzieprijs gekozen door Maaike Meijer en Aniko Daroczi

niet bekend Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,49

De 100 beste gedichten van 2018

ebook EPUB

€ 7,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar.
‘Als we konden leven als dichters zou de poëzie misschien niet nodig zijn. Maar niet iedereen is dichter. De bemiddeling van de poëzie is nodig om steeds opnieuw te kijken. Daartoe moet de poëzie altijd weer worden vernieuwd, opgeschud, ontdaan van haar regels en routines om haar functie van “nieuwe ogen inzetten” te kunnen behouden. En dat is precies wat ook deze generatie dichters weer blijkt te doen,’ aldus het juryrapport. Naast poëzie van de genomineerden – Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Armando, Frans Kuipers, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Ester Naomi Perquin en Ilse Starkenburg.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.
ISBN
9789029515597
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Arbeiderspers
Druk
2e
Verschenen
15-01-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
146 pp.
Genre
Poëzie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris