De ridders van de ronde tafel

ebook

arturverhalen uit de lage landen

niet bekend Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 18,99

De ridders van de ronde tafel

ebook EPUB

€ 18,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

De mooie en spannende verhalen over de legendarische koning Artur en zijn dappere ridders zijn nog altijd bekend en geliefd. Het zijn geschiedenissen vol onverschrokken ridders, mooie maar vaak geslepen jonkvrouwen, draken en monsters, reuzen en dwergen.

Loyaliteit, eer, dapperheid en hoofsheid spelen de hoofdrol in de avonturen van Walewein, Keye, Lanceloot, Ferguut, Perchevaal en natuurlijk Artur zelf. Reis mee op zoek naar het zwevende schaakspel, ontmoet een in een vos omgetoverde prins, ontrafel romantische misverstanden, vecht mee in alle veldslagen: de Arturromans bieden de lezer geen moment rust, maar gaan van de ene actiescène naar de andere. Er vallen rake klappen en de ontberingen zijn enorm. Lees en sta versteld.
Voor het eerst zijn al deze prachtige en inspirerende verhalen in één band verzameld en stijlvast vertaald in modern Nederlands. Per verhaal is er een schitterende contemporaine afbeelding opgenomen. Uren leesplezier gegarandeerd met de mythische verhalen rond de beroemde en onsterfelijke ridders van de Ronde Tafel.

Ingrid Biesheuvel (1951) is onderzoeksmedewerker van Frits van Oostrom. Zij vertaalde eerder werk van Jacob van Maerlant en Floris en Blancefloer, en verzorgde een deel middeleeuwse verhalen voor de Feniksreeks.
ISBN
9789025369927
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
Druk
2e
Verschenen
03-12-2012
Taal
Nederlands
Pagina's
784 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris