Aderlaten & wonderbaarlijke genezingen

verhalen

LAM, V. Taal: Nederlands

Gebonden

€ 22,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De verhalen in Aderlaten en wonderbaarlijke genezingen vallen op door de trefzeker beschreven belevenissen van een groep medische studenten en jonge artsen. Na een psychologisch en fysiek veeleisende studietijd komen ze in aanraking met de hectische wereld van de eerste hulp, evacuatiemissies en afschrikwekkende nieuwe virussen. Vincent Lam combineert poëtische en subtiele beschrijvingen van menselijke relaties fijnzinnig met zwarte humor en met een onderzoek naar alledaagse morele dilemma’s, en geeft zo een soms schokkend realistisch ‘matter-of-fact’ beeld van het beroep van arts.

Vincent Lam werd in 1974 geboren in London, Ontario en groeide op in Ottawa. Hij woont in Toronto, waar hij arts is op de eerste hulp. Daarnaast werkt hij als scheepsarts in de poolgebieden. Hij schreef artikelen voor onder meer Globe and Mail en The National Post. In zijn debuut, Aderlaten en wonderbaarlijke genezingen, vertelt hij over de ervaringen van medische studenten en jonge artsen die geconfronteerd worden met de conflicten van hun beroep en soms worstelen met hun persoonlijke ontwikkeling.
ISBN
9789044511161
Vorm
Gebonden
Uitgever
Geus, Uitgeverij De
Druk
1e
Verschenen
13-11-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
288 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris