Gerard Heineken

ebook

de man, de stad en het bier

Annejet van der Zijl Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,49

Gerard Heineken

ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culurele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld?
Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal.

Gerard Heineken is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hij verdient.
ISBN
9789021455563
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Querido
Druk
2e
Verschenen
06-02-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
224 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris