Ars Poetica

ebook
Aristoteles Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 8,49

Ars Poetica

ebook EPUB

€ 8,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Elke gymnasiast heeft de drie eenheden moeten leren: tijd, plaats, handeling. Ontknoping is zelfs een standaardbegrip geworden. Toch hebben maar weinig mensen het boek gelezen waarin deze begrippen geïntroduceerd worden: de Poetica van Aristoteles. Logisch misschien, want zonder voorkennis van de Atheense denkwereld en literaire tradities is dat een lastige opgave. Maar laat je niet afschrikken: in de nieuwe vertaling van Paul Silverentand kan iedereen lezen waaraan alle toneelschrijvers zich door de eeuwen heen gehouden hebben. Ook de moderne.
Voorkennis en belezenheid zijn niet meer vanzelfsprekend. Daarom willen we met deze uitgave het werk toegankelijk maken voor iedereen die geïnteresseerd is in de universele zeggingskracht van Aristoteles zonder zich onnodig druk te hoeven maken om de historische achtergrond. Dat maakt deze uitgave bijzonder geschikt voor studenten, scholieren en iedereen die meer wil weten over Aristoteles of de achtergronden van het moderne theater.
De voorbeelden die Aristoteles geeft, en ook de voetnoten, zijn helder voor alle niet-deskundigen. De inleiding geeft antwoord op vragen die bij het lezen kunnen opkomen.
ISBN
9789025308964
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum
Druk
2e
Verschenen
09-04-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
115 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris