Camille en Paul

De passie van de Claudels

BONA, Dominique Taal: Nederlands

Gebonden met stofomslag

€ 12,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Geromantiseerde biografie over de beeldhouwster Camille Claudel en haar broer, de schrijver Paul Claudel Opgewonden, gepassioneerd, geniaal: dat waren de belangrijkste karaktertrekken van broer en zus Claudel. Twee uitzinnige mensen, maar ook heel gevoelig en fragiel. Camille kiest doelbewust voor de onzekerheden van het bohémien kunstenaarsleven en voor een verhouding met August Rodin.

Paul probeert de zwaarte van het leven te verdrijven met reizen naar exotische landen als China, Brazilië en Japan. In hun lotsbestemming laten broer en zus zich ondanks de fysieke verwijdering beïnvloeden door elkaar en hun wederzijdse passies. Paul wordt verliefd op een getrouwde vrouw die hem in de steek zal laten. Camille ondergaat de onweerstaanbare betovering van Rodin tot in het extreme. Het is het lot van de familie Claudel.

Dominique Bona reconstrueert de verschillende episodes van hun gekwelde levens. Ze onthult de diepgaande band tussen deze twee verlichte maar getormenteerde kunstenaars. Verbonden door tegenspoed en een onverwoestbare bloedband.
ISBN
9789044510737
Vorm
Gebonden met stofomslag
Uitgever
Geus, Uitgeverij De
Druk
1e
Verschenen
18-11-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
391 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks2 : libris