Aswoensdag

ebook
Carlie Stijnen Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,49

Aswoensdag

ebook EPUB

€ 7,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Na het overlijden van hun ouders komen Thomas, Emma en Sofie, de drie oudste kinderen uit het gezin Elders, regelmatig samen in een streven iets van de oude nestgeur te bewaren. Met onverholen nostalgie kijken zij terug op de jaren waarin het gezin de onwankelbare hoeksteen van de samenleving was. Maar was dat gezin wel zo veilig?

Emma schrijft het verhaal van hun jeugd, die zich afspeelde in de jaren '54-'64 in een door het katholicisme gedomineerd Zuid-Limburg. Thomas en Sofie vullen Emma's herinneringen aan, en corrigeren die waar nodig. Alle drie zijn ze op zoek. Naar de waarheid, naar zelfkennis, naar geborgenheid en saamhorigheid. Maar wat voor de één een zoektocht is en voor de ander een roep om verlossing, mondt ten slotte voor iedereen uit in bittere ontgoocheling.

Aswoensdag is een ongekend trefzeker debuut. Een aangrijpende, maar ook onweerstaanbaar grappige familieroman die een sfeervol tijdsbeeld geeft van een periode waarin strenge geloofsvoorschriften, benauwende burgerlijkheid, hypocrisie, klassenbewustzijn en geborneerde noord-zuidopvattingen het denken bepaalden.
ISBN
9789029578042
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Arbeiderspers
Verschenen
14-06-2011
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris