Luchtcowboy

ebook
Corine Nijenhuis Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,49

Luchtcowboy

ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Voor sommigen was hij een fantast, voor anderen vertegenwoordigde hij vrijheid. Cees Slootwijk leefde alsof de dood niet bestond. Na het mislukken van zijn American Dream - het opzetten van een ranch in een Amsterdamse buitenwijk - stortte hij zich op een nog onbekende handel: luchttransport van dieren.

Corine Nijenhuis, een twintigjarig paardenmeisje in een stadsmanege, ontmoette hem eind jaren tachtig. Van al zijn verhalen geloofde zij geen woord. Maar de twijfel groeide; zijn avonturen met vliegtuigen vol struisvogels of zo zwaarbeladen met koeien dat ze nauwelijks konden opstijgen, waren te kleurrijk om te verzinnen.

Er was slechts één manier om achter de waarheid te komen: meegaan. Wat volgde was een reeks vluchten met buitenlandse vrachttoestellen van twijfelachtige kwaliteit, obscure vliegvelden met te korte landingsbanen en een fascinatie voor de schoonheid van vliegtuigwrakken. Luchtcowboy vertelt het leven van een man die, getekend door de godsdienstwaanzin van zijn moeder en het onbesproken verlies van een kind, voortdurend op zoek is naar avontuur. Met een niet te temmen optimisme sleurde hij de auteur een wereld binnen waar fantasie en werkelijkheid lastig uit elkaar te houden zijn. Zo lastig dat het uiteindelijk zijn ondergang werd.
ISBN
9789038894249
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
Verschenen
16-02-2011
Taal
Nederlands
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris