Jelaya

ebook

een Surinaamse roman

Diederik Samwel Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,49

Jelaya

ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Jelaya speelt zich af midden in de Surinaamse gemeenschap, op de straten en erven van Paramaribo. De lezer ziet de voormalige kolonie door de ogen van twee Surinamers, met de recente geschiedenis van het land op de achtergrond.

Stan Simons piekert er niet over om naar Nederland te gaan, hoe moeilijk de militairen het hem ook maken. Strijdvaardig hosselt Stan zich door het leven. Zijn voormalige klasgenoot Dew Nanpersad kan evenmin zonder zijn geboorteland, merkt hij tijdens een verblijf in Nederland. Eenmaal terug in Suriname is Dew vastberaden het land vooruit te brengen in schoonheid en ambitie. Beiden raken nauw betrokken bij de slepende rechtszaak rond de Decembermoorden.
Daarnaast koesteren de mannen allebei een onmogelijke liefde voor de knappe en intelligente Jelaya.

Samwel schetst een warm en authentiek beeld van verschillende periodes tussen 1973 en nu, en biedt een even helder als dramatisch inzicht in de dilemma s van Suriname.

Over Suriname in het hart:

`Het boek leest als Kuifje in Suriname. Met een aanstekelijk enthousiasme neemt Samwel zijn lezers op sleeptouw. [...] Zijn boek is geen droge reisgids, maar een sociologische veldstudie van een halve Surinamer die nieuwsgierig blijft. Elsevier
ISBN
9789038896625
Verschenen
24-04-2013
Bindwijze
ebook EPUB
Pagina's
288 pagina's
Druk
2e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris