De wereld volgens Darp

De wereld volgens Darp

luisterboek
Frank Westerman Taal: Nederlands

Luisterboek MP3

€ 14,99

De wereld volgens Darp

Luisterboek MP3

€ 14,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemenië de val van de Ceau?escu’s mee. Na een hardhandig verhoor wordt hij het land uit gezet. Nu, terug in Boekarest, leest hij in zijn Securitate-dossier hoe hij voorafgaand aan zijn arrestatie dagenlang werd geschaduwd onder de codenaam OPREA.

Met spanning en oog voor de menselijke maat maakt De wereld volgens Darp niet alleen de ondergang van de kameraden invoelbaar, maar ook het nieuwe geweld sinds de neergang van het IJzeren Gordijn. In Bolivia bezoekt Frank Westerman het CIA-graf van Che Guevara, in Cuba ontbijt hij met een voortvluchtige RAF-terroriste en in Rusland ontmoet hij de eerste ruimtewandelaar, kosmonaut Leonov.

Zijn reis begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar hij als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de kernwapenopslag in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, toont hij Darp als een spiegel waarin het einde en de mogelijke terugkeer van de Koude Oorlog weerkaatsen.
ISBN
9789021421162
Vorm
Luisterboek MP3
Uitgever
Querido Fosfor
Verschenen
22-11-2019
Taal
Nederlands
Genre
Literatuur
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris