Als je brein je bedriegt

ebook

De gevaren van sociale media in de psychiatrie

Geertje Paaij Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 10,99

Als je brein je bedriegt

ebook EPUB

€ 10,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende fotos en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn?
Voor Geertje Paaij is het aanleiding om op zoek te gaan naar soortgelijke ervaringen. Ze spreekt met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en komt erachter dat ze lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?
Als je brein je bedriegt is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico's van de online wereld.

Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan. Bram Bakker, psychiater.

Hopelijk helpt dit boek de psychiatrie om internetgebruik serieuzer te nemen en niet alleen te kijken naar de voordelen, maar zeker ook naar de nadelen. Myrthe van der Meer, auteur van o.a. PAAZ.
ISBN
9789021409184
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Volt
Druk
2e
Verschenen
14-03-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
174 pp.
Genre
Algemeen
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris