Stoppen met shoppen

Hoe we de planeet en onszelf kunnen redden

J.B. MacKinnon Taal: Nederlands

Paperback

€ 25,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Stoppen met shoppen

Paperback

€ 25,00

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

We verbruiken de hulpbronnen van de aarde tot vijf keer sneller dan ze kunnen regenereren. En ondanks onze inspanningen om ons verbruik te 'vergroenen' zien we nog geen daling van de wereldwijde koolstofemissies. Ons consumeergedrag is daar in grote mate debet aan. In dit inspirerende en verrassend optimistische boek onderzoekt journalist J.B. MacKinnon wat er zou gebeuren als we zouden stoppen met winkelen. Is er een manier om onze consumptie terug te brengen zonder een economische ineenstorting te veroorzaken?
Op zoek naar antwoorden sprak hij tal van experts, waaronder economen, klimaatwetenschappers en CEO’s van bedrijven, en reisde hij de hele wereld over: van Amerika’s megastores via de jagers-verzamelaarsculturen van Namibië tot gemeenschappen in Ecuador die 100% duurzaam consumeren.

Dit boek toont aan hoeveel we te winnen hebben bij consuminderen: fysiek en emotioneel welzijn, gezonde relaties met onze natuurlijke omgeving en met elkaar, aandachtige zorg voor onze bezittingen. Terwijl hij dit boek schreef, werd zijn gedachte-experiment deels werkelijkheid door het coronavirus.
ISBN
9789029544191
Verschenen
16-12-2021
Bindwijze
Paperback
Pagina's
368 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Vertaler
Auke van den Berg
Formaat
21,8 cm x 13,7 cm x 3 cm
Gewicht
478 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris