Ajax in Afrika

ebook
Jonathan Ursem Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Ajax in Afrika

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

MET MEDEWERKING VAN O.A. STEVEN PIENAAR, HANS VONK, EDWIN VAN DER SAR EN FOPPE DE HAAN

Op 11 januari 1999 leidt de fusie van de Kaapse voetbalclubs Seven Stars en Cape Town Spurs tot de geboorte van Ajax Cape Town, waarin de club uit Amsterdam een meerderheidsbelang van 51 procent neemt. De satellietclub is opgericht om Afrikaans voetbaltalent via Kaapstad naar Nederland te halen.
De transfer van Benni McCarthy in 1997 is de aanleiding voor de samenwerking, maar er treden slechts vier spelers in het voetspoor van de aanvaller; alleen Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en recent Lassina Traore´ halen Ajax 1. Inmiddels is de club gedegradeerd, als enige eerste elftal van Ajax ooit. Na een felle strijd om de macht begin 2020, waarin hoofdtrainer Andries Ulderink en technisch directeur Hans Vonk het veld moesten ruimen, lijkt Amsterdam de grip op de dochterclub kwijt.
In Ajax in Afrika beschrijft Jonathan Ursem hoe de samenwerking eind jaren 90 tot stand is gekomen en benoemt hij de rise and fall van Ajax Cape Town. Maar vooral gaat hij in op de vraag: wat heeft Ajax eigenlijk te zoeken in Zuid-Afrika?
ISBN
9789021417424
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Volt
Druk
2e
Verschenen
18-03-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
140 pp.
Genre
Sport & Spel
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris