Goden, monsters en helden

ebook

de mythologie van de oude Grieken

Josho Brouwers Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 4,49

Goden, monsters en helden

ebook EPUB

€ 4,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Het complex van Oedipus, de kwelling van Tantalus, de hiel van Achilles en de ogen van Argus. Iedereen kent ze. Maar waar komen ze vandaan? De verhalen van de oude Grieken inspireren en boeien al eeuwenlang talloze kunstenaars en lezers. De geheimtip voor wie wil weten hoe ze zijn ontstaan en voor wie erover mee wil kunnen praten: lees Josho Brouwers.
Er zijn andere boeken over de Griekse mythen, maar dit boek gaat verder. Bekende én onbekende teksten worden helder naverteld, bronnen en invloeden worden genoemd én de lezer krijgt een overzicht van de godsdienst en geschiedenis van het oude Griekenland bron van al die mooie en tijdloze verhalen.
De mythen worden chronologisch behandeld, van het ontstaan van de wereld en de eerste goden tot de opkomst van het Olympisch pantheon van Zeus. De grote finale is de Trojaanse Oorlog. Bronnen zijn niet alleen de beroemde teksten van Homerus, maar ook veel andere gedichten en verhalen. Dit veelzijdige handboek bevat handige indexen, zodat elke lezer kan vinden wat hij zoekt.
ISBN
9789025302535
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
Druk
2e
Verschenen
10-09-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
148 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris