Reis om de wereld in tachtig dagen

ebook
Jules Verne Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,49

Reis om de wereld in tachtig dagen

ebook EPUB

€ 7,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Jules Verne (1828-1905) staat bekend als de schepper van een eigen genre: de wetenschappelijke roman. In zijn verhalen wisselen natuurfenomenen en gevaarlijke en spannende situaties elkaar in hoog tempo af, maar toch is er altijd veel aandacht voor uitvoerige en nauwkeurige beschrijvingen van de wetenschappelijke details waarmee de romanwereld gestoffeerd is.
Omdat de auteur goed op de hoogte was van moderne ontwikkelingen en beschikte over een grote fantasie, hebben zijn boeken aanleiding gegeven tot speculaties over hun `voorspellende waarde. Ten tijde van het verschijnen van De reis om de wereld in tachtig dagen leek een snelle wereldreis nog onmogelijk. Op grond van zijn vooruitziende blik ten aanzien van de snelheid waarmee de wetenschap zich zou ontwikkelen, wordt Verne wel de grondlegger van de sciencefiction genoemd.
Omwille van een weddenschap met kaartvrienden reist Phileas Fogg, een Engelse aristocraat van ouderwetse snit, met alle mogelijke middelen de wereld rond. Onderweg offert hij twee dagen tijdwinst op om in India een vrouw van de verbrandingsdood te redden. Beurtelings bijgestaan en tegengewerkt door zijn bediende Passepartout en de detective Fix strijdt Fogg met bijna onmenselijke kalmte tegen de wijzers van de klok.
ISBN
9789025304300
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum
Druk
2e
Verschenen
06-10-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
229 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris