Achter de façade

Een cultuur-historische ontdekkingsreis door Parijs

Kees Brants ; Chrisje Brants Taal: Nederlands

Gebonden

€ 32,50

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-3 dagen bezorgd
Achter de façade

Gebonden

€ 32,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd t/m 31-12-2021 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren t/m 10 januari 2022

Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en monumentale gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar de stad is ook gevormd door haar gewelddadig verleden, door vorsten, presidenten, kunstenaars en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen maar wel veel in bed gelegen wordt. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid.
Deze gids gaat op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit Achter de façade van de Franse hoofdstad. Thematische wandelingen vormen als het ware een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op en brengen je tegelijkertijd op plaatsen waar je anders misschien niet zo snel zou komen.
De routebeschrijvingen en de inkleuring van de thema’s met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.

24 wandelingen dwars door Parijs, rond thema's als revolutie, seks, moord en doodslag, immigratie, oorlog, joods Parijs, de illusies van machthebbers en dromen van bohémiens.
ISBN
9789038806891
Vorm
Gebonden
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
Druk
1e
Verschenen
26-02-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
624 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris