Informatie

Luciano Floridi Serie: Elementaire Deeltjes (11) | Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Informatie

Paperback

€ 12,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Informatie speelt een rol in bijna alle onderdelen van de samenleving: van thermodynamica tot DNA, van het gebruik van onze mobiele telefoon tot internet. In dit Elementaire Deeltje geeft filosoof Luciano Florido, een autoriteit op het
gebied van informatiefilosofie en ethiek, op verhelderende manier uitleg over dit voor ons zo essentiële begrip. En hij legt uit dat we niet alleen het risico op 'fear of missing out' lopen, maar ook op een overdosis aan informatie die we niet meer kunnen verwerken, de 'infoglut'.

Florido bespreekt thema's als toegankelijkheid en privacy, eigendom, auteursrecht en open source. Dit boek verduidelijkt het begrip informatie en laat zien hoe informatie ons kan helpen beter vat te krijgen op de wereld om ons heen.

-Luciano Floridi is hoogleraar filosofie en onderzoeker aan de Universiteit van hertfordshire; daarnaast is hij verbonden als onderzoeker aan het St. Cross College van de Universiteit van Oxford.


De pers over de Elementaire Deeltjes:

"Prettig aan de opzet is dat de experts echte experts zijn, waardoor de introductie niet infantiel blijft, en ook recente recente wetenschappelijke inzichten bevat." - Trouw

"Beter dan Google en Wikipedia samen." - Nederlands Dagblad
ISBN
9789089646927
Verschenen
01-07-2014
Bindwijze
Paperback
Pagina's
144 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Vertaler
Tijmen Roozenboom
Formaat
17,5 cm x 11,5 cm x 1,4 cm
Gewicht
130 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris