Wie is er bang voor Mohammed?

ebook

alles wat u over de islam wilt weten

Marcel Hulspas Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,49

Wie is er bang voor Mohammed?

ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben?
In zijn vorige boek Mohammed en het ontstaan van de islam beschreef Marcel Hulspas hoe Mohammed dertien eeuwen geleden een nieuwe religie schiep, een eigen Arabische variant op het jodendom en christendom. In zijn nieuwste boek Wie is er bang voor Mohammed? gaat hij in op actuele ontwikkelingen. Hij legt uit hoe de islam werkt. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen.
Hij beschrijft hoe islamitische intellectuelen in de negentiende eeuw de strijd aanbonden met het ongelovige Westen, en hoe hun oproep tot verzet uiteindelijk leidde tot het jihadisme. Over salafisten én over moslimgeleerden die de islam juist willen vernieuwen. Een boek, kortom, dat een hard maar eerlijk oordeel velt over een religie die na eeuwen van successen in een diepe crisis is terechtgekomen.
ISBN
9789025304997
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum
Druk
2e
Verschenen
21-11-2016
Taal
Nederlands
Pagina's
210 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris