Ademschommel

MÜLLER, Herta Taal: Nederlands

Hardcover

€ 12,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Januari 1945. Roemenië, dat aan de kant van Hitler stond, heeft al gecapituleerd en de Duitstalige minderheid van de bevolking leeft in angst. De Russische overwinnaars eisen als vergelding alle Duitse mannen en vrouwen tussen de zestien en zesenveertig op voor de ‘wederopbouw’ van de Sovjet-Unie. Zo ook Leopold Auberg, die als zeventienjarige in een veewagen naar de Russische steppe wordt afgevoerd en vijf jaar later getraumatiseerd terugkomt. Deze ervaring bepaalt zijn verdere leven.
In Ademschommel ontrukt Herta Müller deze duistere periode aan de vergetelheid.

Herta Müller (Roemenië, 1953) woont sinds 1987 in Duitsland. Ze werd onder meer onderscheiden met de Kleist-prijs, de Marieluise-Fleisser-prijs, de Europese Literatuurprijs en in 2009 met de Nobelprijs voor Literatuur.
Bij De Geus verschenen eerder Vandaag was ik mezelf liever niet tegengekomen, Hartedier, De vos was de jager, Reizigster op één been, Barrevoets in februari, de essaybundel De koning buigt, de koning moordt, De mens is een grote fazant en de dichtbundel De rokkenjager en diens bijdehante tante.
ISBN
9789044518948
Vorm
Hardcover
Uitgever
Geus, Uitgeverij De
Druk
4e
Verschenen
01-07-2011
Taal
Nederlands
Pagina's
310 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris