Rosebud

biografieën over het kleine detail

P. Assouline ; Pierre Assouline Taal: Nederlands

Gebonden

€ 18,90

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Rake beschrijvingen van beroemde kunstenaars, buiten de gebaande paden van de biograaf

Al ruim dertig jaar zoekt Pierre Assouline bij iedereen naar de rosebud. Dat kleine detail dat ieder mens uniek maakt. De term 'rosebud' (letterlijk 'rozenknop'), ontleende hij aan de film Citizen Kane, waarin het kleine detail een bepalende rol speelt. Assouline vergelijkt zichzelf dan ook met verslaggever Thompson, een personage uit de film. Elk onderzoek heeft volgens Assouline nieuwsgierigheid als drijfveer: andere mensen bestuderen maakt menselijker.

'Een boek, een film of een schilderij, soms alleen maar een blik van de overkant van de tafel, of een glimlach tussen twee metrostations, de vleugelslag van een vlinder op een zomeravond; ze kunnen bepalend zijn voor een heel leven', aldus Assouline.

In Rosebud wordt een klein element van het geheel afgezonderd, waardoor ons een andere manier van kijken wordt gepresenteerd. Pierre Assouline bewijst een meester te zijn van de biografie.
ISBN
9789044512380
Vorm
Gebonden
Uitgever
Singel Uitgeverijen
Druk
1e
Verschenen
26-02-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
219 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris