Economie

Partha Dasgupta Serie: Elementaire Deeltjes (12) | Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Economie

Paperback

€ 12,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Toenemende bevolkingsgroei, het milieu en armoede, het zijn maar drie onderwerpen die zijn te herleiden tot economie. In dit deel uit de serie Elementaire Deeltjes legt Partha Dasgupta, een wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van economie, basisprincipes uit zoals efficiency, kapitaal, duurzaamheid, dynamisch evenwicht, eigendom, marktwerking en publieke goederen.

In dit boekje wordt inzichtelijk gemaakt hoe economische basisprincipes doorwerken in processen die een mensenleven vormgeven. Dasgupta legt uit hoe het probleem van overbevolking ons op regionaal, nationaal en internationaal niveau raakt. Ook laat hij zien dat er in de economie oplossingen zijn voor menselijke problemen en biedt hij handvatten voor het ontwikkelen van beleid op dit punt.

-Partha Dasgupta is hoogleraar economie aan de Universiteit van Cambridge en onderzoeker aan het St. John's College in Cambridge.


De pers over de Elementaire Deeltjes:

"Prettig aan de opzet is dat de experts echte experts zijn, waardoor de introductie niet infantiel blijft, en ook recente recente wetenschappelijke inzichten bevat." - Trouw

"Beter dan Google en Wikipedia samen." - Nederlands Dagblad

ISBN
9789089646934
Verschenen
01-07-2014
Bindwijze
Paperback
Pagina's
196 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Vertaler
Ingrid Smeets
Formaat
17,5 cm x 11,5 cm x 1,9 cm
Gewicht
183 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris