Het lijkt Washington wel

ebook

Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben

Peter Teffer Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Het lijkt Washington wel

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

'Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt. Een must-read over hoe Europese wetgeving tot stand komt.' Marc Peeperkorn

Als je wilt begrijpen hoe de Europese Unie functioneert, is het essentieel om te weten hoe lobbyen werkt. Op dit moment zijn er volgens sommige schattingen in Brussel meer lobbyisten actief dan ambtenaren. Wat doen ze en hoe invloedrijk zijn ze?

Onderzoeksjournalist Peter Teffer deed jarenlang verslag vanuit Brussel en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe lobbyisten te werk gaan en wat ze bereiken. De auto-, landbouw-, tabaks- en wapenlobby komen aan bod, evenals die van internetbedrijven als Uber en ngo’s zoals Greenpeace.
Het clichébeeld van lobbyen is er een van luxe cadeau’s en omkoping. Het lijkt Washington wel maakt duidelijk dat de praktijk subtieler is dan dat; achter de schermen wordt op veel geraffineerdere manieren invloed uitgeoefend dan je misschien zou denken.
ISBN
9789021419220
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Volt
Druk
2e
Verschenen
19-03-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
203 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris