Dichter van de droge naald

ebook

Frank Lodeizen 1931-2013

Rineke van Houten Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Dichter van de droge naald

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Hoe een joodse oorlogswees een plek verovert in de Amsterdamse kunstwereld

Beeldend kunstenaar Frank Lodeizen - vader van actrice Rifka Lodeizen en achterneef van dichter Hans Lodeizen - ontsnapt als kind aan de gaskamer. De ontdekking dat hij met tekenen een eigen wereld kan scheppen, ver weg van de oorlog en zijn trauma's, voelt als een bevrijding. In de schaduw van zijn vrienden, de schilders van de Cobrabeweging en de dichters van de Vijftigers, onder wie Lucebert en Hans Andreus, ontwikkelt de talentvolle etser zijn eigen stijl. Maar het verleden is nooit ver weg. Hij vlucht in een mateloos en turbulent leven en trouwt vijf keer.
Het levensverhaal van Frank Lodeizen speelt zich af tegen de achtergrond van een periode van ontworteling en grote maatschappelijke vernieuwing in naoorlogs Amsterdam. Voor dit boek sprak Van Houten tientallen mensen uit de omgeving van Frank Lodeizen en deed ze uitgebreid onderzoek in verschillende (privé)archieven.

'Een rijk boek over mijn vriend Frank Lodeizen. Over de achtergronden van zijn leven en de tijd waarin hij leefde. Aanbevelenswaardig!' - Remco Campert
ISBN
9789029514354
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Arbeiderspers
Druk
2e
Verschenen
04-09-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
214 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris