De ideale vrouw die ik nooit was

Over mijn vergeefse zoektocht naar perfectie

Sofie Rozendaal Taal: Nederlands

Paperback

€ 21,99

Nog niet verschenen, beschikbaar vanaf 25-1-2022
De ideale vrouw die ik nooit was

Paperback

€ 21,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Een openhartig en herkenbaar boek voor perfectionisten, people pleasers en iedereen die weleens denkt dat gewoon jezelf zijn niet goed genoeg is.

‘Wat een ontroerend en eerlijk boek. Iedere vrouw zou dit moeten lezen!’ - Drs. Eveline Stallaart, psycholoog/seksuoloog

Bij een tussentijdse controle wordt er bij Sofie een voorstadium van baarmoederhalskanker ontdekt, veroorzaakt door het HPV-virus. Ze ondergaat hiervoor een kleine ingreep, maar er ontstaat een complicatie die ertoe leidt dat ze een nacht in het ziekenhuis moet blijven.

Tijdens die nacht reflecteert ze op haar heden en verleden. Ze voelt zich schuldig, want HPV wordt overgedragen via seksueel contact. Ze denkt terug aan haar twee jeugdliefdes, tussen wie ze maar niet kon kiezen, in de periode waarin ze het virus moet hebben opgelopen. Dat was ook het moment dat haar obsessie met perfectie begon, het nastreven van een ideaalplaatje dat op vrijwel alle vlakken tot uiting kwam. Ze wilde het perfecte uiterlijk en karakter hebben, nooit iets verkeerds zeggen of doen en succesvol zijn in alles wat ze ondernam. Totdat een verkeersongeval haar wakker schudde en ze besloot om anders te gaan leven. Maar nu, jaren later, moet ze toegeven dat ze toch nog regelmatig kampt met de drang om aan een ideaalplaatje te voldoen.

Op een nuchtere, openhartige en beeldende manier beschrijft Sofie haar vroegere en huidige worstelingen met onder andere schoonheidsidealen, het lievemeisjessyndroom, anorexia nervosa en je kwetsbaarheid durven tonen.
ISBN
9789021429823
Vorm
Paperback
Uitgever
Volt
Druk
1e
Verschenen
25-01-2022
Taal
Nederlands
Pagina's
256 pp.
Genre
Waargebeurd
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris