De sneeuwpanter

ebook
Sylvain Tesson Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

De sneeuwpanter

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

In Tibet leeft een dier waar ik al tien jaar naar op zoek ben, zei Munier. Het houdt zich op in de hooglanden. Je moet enorme afstanden afleggen om het te kunnen zien. De komende winter ga ik er weer heen, ga mee.
Wat voor dier is dat dan?
De sneeuwpanter, zei hij.
Ik dacht dat die niet meer bestond, zei ik.
Dat wil hij ons graag laten geloven.
Uit: De sneeuwpanter


Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie. Midden op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya wacht het groepje onder leiding van de fotograaf op de komst van de zeer schuwe en met uitsterven bedreigde sneeuwpanter. Dit dier op heterdaad betrappen is een moeilijke opgave, waarvoor de kunst van het op de loer liggen moet worden betracht, en dat onder barre omstandigheden.

De sneeuwpanter is het relaas van een extreem avontuur, met prachtige natuurobservaties, reflecties over de teloorgang van de aarde en rake beschrijvingen van hoe de expeditieleden met elkaar omgaan. Het is een van de grootste literaire successen in Frankrijk van de laatste jaren. Het boek, waarvan de vertaalrechten wereldwijd zijn verkocht, werd bekroond met de Prix Renaudot. Van de Franse editie werden al meer dan 400.000 exemplaren verkocht.
ISBN
9789029542616
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Arbeiderspers
Druk
2e
Verschenen
19-01-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
143 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris