De zussen Van Gogh

ebook
Willem Jan Verlinden Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,49

De zussen Van Gogh

ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

De zussen Van Gogh is het intrigerende levensverhaal van de drie zussen van Vincent, verteld tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis en gebaseerd op de door hen zelf geschreven brieven en andere familiedocumenten. Het boek bevat een groot aantal brieven en afbeeldingen, waarvan een deel voor het eerst in boekvorm verschijnt.
Het gezin Van Gogh telde zes kinderen, van wie Vincent en Theo al vroeg een brede waardering genoten. Maar hoe verging het de andere kinderen? In De zussen Van Gogh haalt kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden de drie dochters Van Gogh uit de schaduw van hun broers en schetst, vaak in hun eigen woorden, een fascinerend beeld van de jonge dames en de turbulente ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle.
Het verhaal van Anna, Lies en Wil is nooit eerder verteld. Ze groeiden op in een tijd dat voor het eerst lange afstanden met de trein konden worden afgelegd, de vrouwenbeweging net in de kinderschoenen stond en dromers van allerlei politieke gezindten op de barricades stonden om de revolutie af te kondigen. Willem-Jan Verlinden beschrijft de aspiraties, teleurstellingen en het verdriet van de drie zussen. De zussen Van Gogh geeft op basis van hun onderlinge, niet eerder bestudeerde correspondentie een unieke inkijk in hun bewogen levens.
ISBN
9789021401454
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Querido
Druk
6e
Verschenen
13-02-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
250 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris