We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

De wijsheid van het lichaam

We leven in een tijd waarin er nog vaak wordt gedacht dat onze geest belangrijker is dan ons lichaam, maar er is een bewustzijn dat dieper reikt dan ons geestelijke bewustzijn. Het lichaam is de perfecte thermometer, een richtingaanwijzer die vertelt welke kant we op mogen gaan. Door hier goed naar te luisteren en hierop te handelen, kunnen we ons leven beteren.

Omdat we niet meer gewend zijn om naar de wijsheid van ons lichaam te luisteren, lijkt dit wellicht ongrijpbaar. Het goede nieuws is dat het lichamelijke bewustzijn groeit en er experts zijn die je hierbij kunnen helpen. Er zijn heel wat boeken die je kunnen inspireren.

Zo leert dokter Juriaan Galavazi je in zijn boek Van klacht naar kans hoe je oude denkpatronen loslaat en je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren en ongemak en pijn leert dragen. 

In Het zelfhelend vermogen bieden Deepak Chopra en Rudolph Tanzi een revolutionair en wetenschappelijk onderbouwd zevendaags actieplan om je immuunsysteem te versterken en gezond ouder te worden. 

Een andere methode om lichamelijk bewuster te worden is door middel van ademwerk, want de adem is onze belangrijkste energiebron. In Ontdek de kracht van ademen geeft Rob Koning van praktijk Mr. Breath een praktische introductie.

En wat dacht je van voeding? Marjolein Dubbers geeft in haar boek Voeding & Gezond gewicht een nieuwe kijk op hoe je lichaam werkt en hoe je gewicht werkelijk tot stand komt. Ons lichaam is complex en ieder lichaam is anders. 

In Voel je beter helpt psychiater Willem van der Bend je met praktische tips en tools om optimaal in je vel te zitten. Dit doet hij door wetenschappelijke inzichten te combineren met ervaringen uit zijn praktijk. Hoe herken je de signalen en hoe kun je ze verhelpen? 

Gabor Maté brengt in zijn boek Wanneer je lichaam nee zegt de impact van (verborgen) stress en het ontstaan van ziekte in beeld. Hij geeft overtuigend bewijs voor de link tussen lichaam en geest en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. 

Het zelfhelend vermogen

Het zelfhelend vermogen

Deepak Chopra ; Rudolph E. Tanzi

€ 24,50

In ‘Het zelfhelend vermogen’ schrijven Deepak Chopra en Rudolph E. Tanzi over het nieuwste onderzoek op het gebied van de verbinding van lichaam & geest, lichaam & genen en lichaam & immuniteit. Het boek bevat een zevendaags actieplan voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, zodat je gelijk kan werken aan jouw zelfhelend vermogen.

Bijzondere auteur: Don Miguel Ruiz

De vier inzichten

Don Miguel Ruiz

€ 18,50

Don Miguel Ruiz verwierf grote internationale bekendheid met bestsellers als De vier inzichten en Meesterschap in liefde. Hij is sjamaan en wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Tolteekse wijsheid.

Na een bijna-doodervaring ging Ruiz op zoek naar de essentiële waarheid over het leven en de mensheid. Met de hulp van zijn moeder, heler en beoefenaar van oude Tolteekse tradities, ontdekte hij zijn eigen weg naar bewustzijn. Hij creëerde op basis van de Tolteekse mythologie, modernse wetenschap en gezond verstand een filosofie voor wie op zoek is naar waarheid en authenticiteit.

Zijn meest recente boeken zijn masterclasses voor het leven: over liefde en relaties (Eros), authenticiteit (Zonder masker) en over rouw en loslaten (Rouw).

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

pro-mbooks2 : libris