Gezocht: Klantenservice medewerker (fulltime)

Vacatures

Libris.nl is de webwinkel van meer dan 170 Libris en Blz.-boekhandels. Binnen de boekenbranche zijn Libris en Blz. samen de meest toonaangevende boekhandelsorganisatie met een marktaandeel van ruim 20% in de boekenmarkt.

Voor Libris.nl zijn wij op zoek naar een fulltime

KLANTENSERVICE MEDEWERKER

Ter ondersteuning van de afdeling Marketing zijn we op zoek naar een integere en betrokken Klantenservice Medewerker met overzicht en een talent voor organisatie. Als Klantenservice Medewerker bij Libris.nl ben je medeverantwoordelijk voor de hulp aan en het behoud van de (online) klant, telefonisch of via e-mail.

WAT GA JE DAN DOEN

  • Je neemt de klantenservice telefoon aan en beantwoordt e-mails van klanten van Libris.nl;
  • Je helpt de klant, registreert de behandeling en afhandeling van klantvragen en speelt ze, indien nodig, door naar de tweedelijns klantenservice;
  • Je ontvangt en verwerkt retouraanvragen en pakketten;
  • Je ondersteunt de aangesloten boekhandels bij vragen over internetbestellingen en leveringen vanuit de boekhandel;
  • Je controleert de voorraadpositie van ereaders en boeken en rapporteert de afwijkingen.

JOUW PROFIEL 

Voor deze fulltime (38,75 uur verdeeld over 5 dagen) functie zoeken wij iemand met HBO werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je bent oplossingsgericht, klantvriendelijk en  communicatief sterk, zowel schriftelijk als via de telefoon, je Nederlandse taal is van een hoog niveau en uiteraard ben je goed met de Microsoft Office programma’s.

DE AFDELING

De afdeling klantenservice is vaak het eerste directe contact met de klanten van Libris.nl en de aangesloten boekhandels. Daarmee neemt de afdeling een centrale positie in in de Libris Blz.-organisatie. De afdeling bestaat uit drie medewerkers die samen zorg dragen voor de bereikbaarheid van de klantenservice gedurende 5 dagen per week, van 9.00u tot 18.00u. De vragen die voorkomen hebben met name betrekking op de bestellingen van boeken, ebooks en ereaders.

De afdeling klantenservice van Libris.nl is onderdeel van de marketingafdeling (10 personen) die verantwoordelijk is voor alle online en offline campagnes en reguliere uitgaven van Libris, Blz. en Libris.nl. Daarnaast organiseert de afdeling Bookstore Day en de Libris Inspiratiedag en is nauw betrokken bij de Libris Literatuur Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs.

MEER OVER LIBRIS

Libris is een samenwerking tussen ruim 100 zelfstandige boekhandels. Elke Libris-boekhandel heeft zijn eigen karakter en unieke uitstraling. Waar het merk Libris vooral voor staat is een gemeenschappelijk gevoel voor kwaliteit, liefde en kennis voor en over het boek. Blz. is een samenwerkingsverband tussen bijna 80 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Ook bij Blz. staan de liefde voor het boek en de breedte van het assortiment centraal. Libris en Blz zijn retailformules van Euretco. Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met circa 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode,  sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ruim € 2,3 miljard.

SOLLICITEREN

Herken je jezelf in dit profiel en wil je het team aanvullen, dan kun je hier direct solliciteren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel de Groot (Marketing manager, telefoonnummer 033-2532226 of [email protected]).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

VACATURE  
Titel Klantenservice medewerker
Werkgever Libris Blz. BV
   
KENMERKEN  
Uur per week 38,75
Contract Jaarcontract
Reageren voor 29 februari 2020
   
FUNCTIE-EISEN  
Werkniveau HBO
Ervaring 0-3 jaar
Opleidingsniveau MBO+
   
CONTACT Marcel de Groot, Marketing manager
Telefoon +3133 253 22 26
e-mail [email protected]
   
  Direct solliciteren

 

MEER VACATURES BIJ LIBRIS BLZ B.V.

pro-mbookslibr3 : libris