Kinderboekenweek 5 t/m 16 oktober 2022

Wij hebben onze feesthoed opgezet, want De Kinderboekenweek is in zicht! Tijdens deze ‘week’ vieren we tien dagen lang feest in het teken van het kinderboek. Met dit jaar als thema 'GI-GA-GROEN'.

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuur-illustraties in prentenboeken. Klik hier voor alle thematitels die passen bij het thema GI-GA-GROEN. Ook kan je tijdens de Kinderboekenweek mee sparen voor je schoolbibliotheek. Hoe? dat lees je hier.

Kinderboekenweekgeschenk!
Andy Griffiths schrijft het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut–reeks. Ze zijn de eerste buitenlandse auteur en illustrator die het Kinderboekenweekgeschenk maken. Edward van de Vendel, die de boeken van Griffiths en Denton vertaalde, zal dit ook voor het Kinderboekenweekgeschenk doen. Wanneer je tijdens de Kinderboekenweek een kinder- of jeugdboek van minimaal 12,50 koopt, krijg je het geschenk er gratis bij.

Ook is er nog een speciaal boek voor kleuters: het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit is tien dagen lang te koop tegen een klein bedrag. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 - Egalus - is gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek
Ook voor deze Kinderboekenweek hebben we weer leuke activiteiten bedacht. Voor al deze activiteiten geldt dat ze gratis zijn, maar dat je je voor sommige activiteiten wel even van tevoren moet aanmelden. Zie onze activiteitenkalender voor alle evenementen tijdens de Kinderboekenweek.

Tot snel in de winkel en heel veel plezier tijdens de Kinderboekenweek!

Team van Van Atten

 

PS alvast meer lezen over de Nationale Voorleesdagen 2023? Dat kan hier!

Activiteiten

8-10-2022 BFF - minifeestje Op zaterdag 8 oktober a.s. komt de leuke kinderboeken auteur Jette Schröder een BFF - minifeestje geven in de winkel in Berkel. Jette is bekend van o.a. de boeken 'Daisy in Love' en 'Sterre.. Meer informatie
12-10-2022 Meet & Greet Judith Visser Op woensdag 12 oktober a.s. komt auteur Judith Visser voor een Meet & Greet naar onze winkel. Judith Visser is bekend van de boeken 'Zondagsleven' en 'Zondagskind'. En nu heeft zij ook een.. Meer informatie
15-10-2022 Vroege Vogel tocht in de GroenZoom Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek (15 oktober a.s.) organiseren wij een 'Vroege Vogel' tocht door de Groenzoom.     Meer informatie

white text

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris